Het moet gewoon even

Donderdag 28 oktober 2010

Door Max Dammers

Het groot onderhoud aan de Apeldoornse wegen is momenteel overal in de stad compleet losgebarsten. Cruciale wegen zijn weken zo niet maanden afgesloten en een rondje Apeldoorn is iedere week anders en duurt voor de automobilist steeds langer. Toch ondergaan we als stad deze ongemakken enorm stoer.

Natuurlijk vragen we ons wel af wie deze briljante verkeersgrap bedacht heeft. Maar in ons achterhoofd weten we ook wel dat dat niemand is. En bij wie ga je klagen als het regent. Makkelijk is natuurlijk de verantwoordelijkheid bij de overheid of politiek neer te leggen, maar die doen niet aan dit soort humor. En boos worden omdat de wegen beter en mooier worden is ook zo kinderachtig.

We dragen het dus met zijn allen op een volwassen manier. De wegen worden strak neergelegd en de crisis gaat in ieder geval voorlopig voorbij aan de wegenbouwers. Dat we dit als gemeenschap nog kunnen betalen geeft ook een vreemd gevoel van trots in tijden van bezuiniging.

Natuurlijk is het allemaal niet leuk, maar als we klagen doen we dat kort. Iedereen snapt dat gaten in de weg niet goed zijn voor de auto, dat de Regentesselaan net zo mooi moet worden als de Kerklaan en dat het stoer is om een tunnel in plaats van ouderwetse spoorbomen te hebben.

De poll over dit onderwerp heeft veel reacties, maar tot nu toe vindt 53% procent dat dit gewoon even moet. Of wordt dat anders als het langer gaat duren?

Onderhoud aan wegen in Apeldoorn is...

  • gewoon even noodzakelijk (55%, 123 Stemmen)
  • complete chaos! (45%, 101 Stemmen)

Aantal stemmers: 224

Laden ... Laden ...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!