Het Schrijvertje is winnaar van het Songfestival!

Donderdag 19 november 2009

Door Ilse Verburgh

En de winnaar is……….?!
Met een daverend optreden in een zaal vol fans vond vanmorgen de finale plaats van het Songfestival. Met enthousiasme en fanatisme streden de 9 finalisten van de 15 deelnemende scholen om de eerste en tweede plaats. De kritische jury, bestaande uit vakmensen en kenners van formaat, had het er moeilijk mee: voor een laatste keer Songfestival zou je alle kinderen een prijs gunnen, omdat de kwaliteit zo dicht bij elkaar lag. Wethouder van Onderwijs Hans Wegman opende deze finale met het eerste couplet het lied “je bent geweldig” en daarna was het de beurt aan de kinderen.
Aan de zang, presentatie en aankleding was duidelijk veel aandacht besteed. Het heuse live optreden op televisie maakte het voor sommigen wel erg spannend. Het wachten maakte het voor enkelen er niet makkelijker op, de spanning steeg aan het einde van de ochtend ten top. Alle deelnemende scholen konden stemmen en toen deze stemmen geteld waren kon de uitreiking beginnen.
Uiteindelijk ging de school De vliegenier er vandoor met de tweede prijs, een workshop naar keuze bij Markant. De echte winnaar der winnaars van het Songfestival 2009 was de school “het Schrijvertje”. Zij krijgen een verdiende opname van een heuse videoclip bij hun lied.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!