Het stadhuis verhuist

Donderdag 19 april 2018

Door Redactie

In september begint de verbouwing van het stadhuis tot het Huis van de Stad. Tijdens de verbouwing verhuist de dienstverlening naar het Activerium en de overige medewerkers naar het oude belastingkantoor. Nu het stadhuis een kwart eeuw oud is, is groot onderhoud noodzakelijk. Zo moet bijvoorbeeld de CV worden vervangen en het gebouw energiezuiniger worden gemaakt. Daarnaast wordt het gebouw verbouwd zodat de dienstverlening kan verbeteren en meer medewerkers in het stadhuis een werkplek krijgen. Dit groot onderhoud zorgt voor compacte en efficiënte huisvesting van medewerkers. Het kantoor van het Activerium is daardoor straks niet meer nodig en de energierekening gaat fors omlaag. Hierdoor is de gemeente straks jaarlijks minder geld kwijt aan huisvestingskosten dan nu.

Het verhuizen van de publieksbalies en de medewerkers biedt de beste garantie voor de kwaliteit en continuïteit van de dienstverlening, de kwaliteit van de verblijfsomgeving voor medewerkers en bezoekers en geeft financieel dezelfde uitkomst qua kosten. De kosten voor de verbouwing kunnen gedekt worden uit het bestaande krediet. Ook geeft de aannemer een korting bij het verhuizen naar een tijdelijke locatie.

Bouwtijd korter door verhuizing

Met de keuze voor tijdelijke huisvesting van medewerkers in het voormalig belastingkantoor wordt de bouwtijd verkort en de risico’s beperkt. Verhuizen voorkomt onvoorzien extra kosten voor het verhuizen van medewerkers bij calamiteiten, wat extra verhuisbewegingen zou
betekenen die niet ingecalculeerd zijn. Ook garandeert de aannemer een beperking van de overlast voor omwonenden en omliggende bedrijven. De verbouwing vindt voornamelijk overdag plaats en er hoeft minimaal te worden uitgeweken naar avond- en nachtelijke uren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!