Hippies in Gigant: CCC Inc.

Zondag 18 februari 2024

Door Ben Eggermont

Boem, boemer, boemst zo noemde de band zichzelf. Al 57 jaar spelen Joost Belinfante, Jaap van Beusekom, Huib Schreurs en Ernst Jansz met elkaar in deze bezetting. Aangevuld met Jan Hendriks en Richard Wallenburg.

De zelfspot spatte ervan af. Als echte mannen van de ‘boomer-generatie’, klonken er veel grapjes over hun leeftijd en het aanstaande einde van hun leven. Uiteraard gevangen in een mooie nummers. De heren zijn zichzelf als onvervalste hippies van het eerste uur.

Relaxte sfeer

De Americana muziek doet het goed in Apeldoorn. Het publiek, duidelijk de 55-plus generatie, kan deze stijl bijzonder waarderen. De mannen zijn zo op elkaar ingespeeld dat ze al muziek makend, een zeer relaxte sfeer weten neer te zetten. Uptempo nummers werden afgewisseld met rustige, fragiele en tere nummers. Je kon op zulke momenten een speld horen vallen. Niet bij alle nummers, want een aantal mensen praten meer dan dat ze luisterden. Soms is dat heel irritant.

Joost speelde de sterren van de hemel op zijn viool. Het is een genot voor je oren om het mooie spel te horen en natuurlijk Ernst Jansz op zijn wasbord en keyboard. Jaap op de banjo en de bijna onbeweeglijke  Huib op de mondharmonica. Huib maakte bij een nummer een dansje op een houterige manier, de zaal ging uit zijn dak toen hij dat deed.

Country, folks en blues

De mooie close harmonie partijen voeren je mee naar de klanken van de country, folk en blues. De combi zang en de instrumenten geven je het gevoel midden in de country te zitten rondom een kampvuur en een wereld waarin geen haast bestaat maar alleen de schoonheid van de omgeving en de muziek.

Nummers als Tulsa Time, Little Maggie, Midnight Special, Jippie en John Hardy werden op een gepassioneerde manier de zaal in geslingerd. De zeer geroutineerde muzikanten lieten het publiek genieten en bewijzen maar weer eens dat je muziek kunt maken tot op hoge leeftijd. Een staand concert was het dus niet helemaal, de mannen op leeftijd hebben ook de rust van een stoel nodig.

17 februari 2024, Popzaal

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!