Help de bevolking van Oekraïne

Hoe gaat het met Karin Stiksma?

Dinsdag 13 december 2011

Door Redactie

Karin Stiksma is eigenaar van Joint Projects. Een succesvolle onderneming die streeft naar duurzame samenwerking in het openbaar bestuur, overheidsinstellingen, de zorg en het onderwijs. Tijd om Karin eens te vragen hoe het nu met haar gaat.

Welke ontwikkeling hebben jij en Joint Projects doorgemaakt?

Ondernemen is echt mijn ding, heb ik de afgelopen drie jaar gemerkt! Ik ben op mijn plaats. Zeker nu ik voornamelijk opdrachten heb met een complex, bestuurlijk element.  Mijn kracht zit in samenwerkingsopdrachten tussen gemeente en onderwijs of tussen gemeente en zorg- en welzijnsorganisaties.

Wat deed je voordat je met Joint Projects begon?

Eigenlijk deed ik hetzelfde soort werk (het realiseren van samenwerkingsverbanden tussen organisaties) alleen dan vanuit de management pool van de gemeente Apeldoorn. Dat ik nu verschillende opdrachtgevers heb en daardoor het ‘verhaal’ van de ene organisatie naar de andere kan brengen, vind ik de grote meerwaarde van het hebben van een eigen bedrijf.

Blijf je klein of heb je groeiambities en waar liggen die?

Mijn ambities liggen inhoudelijk vooral op het (door)ontwikkelen en uitrollen van tools om partners tot steeds concretere samenwerking te stimuleren zodat er echt resultaat zichtbaar wordt. Anderzijds liggen die in het actief samenwerken met verwante ondernemers om samen met hen mijn én hun droom te realiseren.

Wat staat er met Joint Projects te gebeuren de komende tijd?

Er liggen vele opdrachten in het verschiet, op het vlak van voortijdig schoolverlaters en in de dementiezorg. Daarnaast de doorontwikkeling van de strategie en de vertaling daarvan in de website én in de nieuwsjaarkaart die Joint Projects ieder jaar naar haar relaties stuurt. En natuurlijk actieve samenwerking met andere partners.

Hoe ga je de komende feestdagen doorbrengen?

Klussend! In december krijg ik een nieuw huis waar nog flink in verbouwd gaat worden. Daarnaast natuurlijk gezellig met familie en kinderen eten en drinken onder de kerstboom.

Tekst: C-Wordz
Bron: De ZakenCourant

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?