Hoe kom je aan een interview

Zondag 31 oktober 2010

Door Stadsmens

Misschien wel de meest gestelde vraag door leerlingen van de journalistenschool. Je kunt ook mazzel hebben zoals mij afgelopen weekend overkwam tijdens Roots in the Woods. Ik wilde Jules Deelder interviewen en had al een aantal keren bot gevangen bij zijn management. Nu wilde het geval dat ik op weg naar het redactielokaal waar we tijdens de festivalavonden onze dagverse krant in elkaar knutselden, aan de praat werd gehouden.

Op dat moment stopte er een auto naast me waarvan de chauffeur de weg vroeg naar restaurant de Wilde Pieters. Beleefd als ik ben bukte ik om de man te kunnen aankijken. Het was de chauffeur van, jawel Jules Deelder die naast hem in de auto zat en op weg was naar het festival waar hij oude jazz plaatjes zou draaien. Ik wees hem de weg en kwam hem later op de avond in de tent weer tegen. Uiteraard was hij weer aan de beurt want ik wilde nog steeds mijn interview. Toen ik het hem vroeg was zijn briljante antwoord: “Jij hebt mij geholpen, nu help ik jou.”

Is dit nu mazzel dat ik Deelder en zijn vriend tegen kwam of is het een kwestie van geven en nemen en van hij die veel geeft veel zal ontvangen. Het maakt mij eigenlijk niet zoveel uit. Ik had mijn interview en Peter Vroon zijn foto. Het was een fijne avond. (foto: Peter Vroon)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!