Hoe spiritueel is Apeldoorn?

Woensdag 13 oktober 2010

Door Monique Mulder

Foto Inez Images - Gelre Collectief

Spiritualiteit wordt door sommigen gezien als zweverig. Wat ik wel kan begrijpen als je mensen hoort vertellen over hun meer dan 26 vorige levens, waarin ze vaak prinsen, keizerinnen en andere helden waren. Daarmee hun gedrag rechtvaardigend in het hier en nu. Bijna iedereen heeft wel een oordeel over spiritualiteit, al dan niet gevormd door mensen in blauwe of ander kleurige gewaden.

Uit de vele publicaties die ik bijhoud, lijkt de behoefte aan spiritualiteit toe te nemen. Kijk maar eens naar de populariteit van yoga en meditatie. Volgens velen komt dat omdat het tijd wordt dat we niet meer buiten onszelf gaan zoeken naar iets wat “geluk” heet – zoals in succes, carriere en geld. Of minder voor de hand liggend maak ook nog steeds “buiten jezelf” prat gaan op je kwaliteiten als moeder(kloek) of goede-doelen-doener. Maar meer in onszelf op zoek gaan naar rust en vrede om meer te kunnen en mogen genieten. Waar worden we nu heel erg blij of tevreden van zonder de behoefte te hebben dat van de daken te schreeuwen?

Wat ik me afvraag is hoe spiritueel zijn wij Apeldoorners? Zijn we nuchter en gaan we daar vooral prat op? Of zijn wij te midden van de mooie bossen ook wel eens wat meer op zoek naar de diepere zaken?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!