Hoe start een ondernemer in 055?

Dinsdag 15 januari 2013

Door Redactie

Een tijdje geleden hebben wij op deze site een oproep gedaan aan startende ondernemers in Apeldoorn ( https://www.apeldoorndirect.nl/buzzz/deel-je-ervaring-op-apeldoorn-direct_20121113 )

Apeldoorn Direct wil graag weten hoe een startende ondernemer in Apeldoorn zijn netwerk opbouwt. Waarom ga je naar die bijeenkomst toe, heb je budget om je aan te sluiten bij een betaald netwerk én levert dat ook geld op?
Uit de vele aanmeldingen hebben wij Johan Wind van Windst Bedrijfsvitaliteit gekozen www.windstbedrijfsvitaliteit.nl.

Windst Bedrijfsvitaliteit richt zich op gezonde en gemotiveerde medewerkers binnen ieder bedrijf.  “Gemotiveerde mensen houden een organisatie gezond. Vaak gaat er een gedragsverandering aan vooraf binnen de organisatie. Windst ondersteunt bij het opstellen en uitvoeren van een motiverend vitaliteitsbeleid”.

De aanpak van Johan is is dynamisch, doeltreffend en persoonlijk te noemen.
Johan is nieuw als ondernemer en komt uit de ARBO wereld. Hij is voorjaar 2012 begonnen met zijn eigen bedrijf en moet nog een compleet eigen netwerk opbouwen dus interessant voor dit artikel.

Johan heeft voor € 250,00 excl. BTW meegedaan aan de beursvloer in Omnisport. Hij vond het geweldig en heeft er goede zaken gedaan. Voor die 250 euro kreeg hij een rolbanner, een inspiratiesessie om je voor te bereiden op de beurs zoals je doelstelling vaststellen en je kreeg goede tips.
Hij heeft tijdens de beurs drie goede leads gescoord en ontzettend veel nieuwe contacten opgedaan die waardevol zijn voor later.

Ook is Johan bij de BNI als gast geweest. De structuur en de leiding van de BNI sprak hem erg aan. Toch heeft Johan er niet voor gekozen om zich bij de BNI aan te sluiten. Dit komt vooral omdat je bij de BNI ook wordt geacht handel voor je collega BNI-ers binnen te halen en Johan zich vooral nu nog wil focussen op zijn eigen netwerk en business. Ook de jaarbijdrage van € 1.500 excl. BTW vindt hij erg hoog.

Met als passie voetbal kwam Johan al jaren bij CSV over de vloer. En CSV heeft een grote bussinessclub dus om zich daar een keer te gaan kijken was een kleine stap. Na een goed gesprek met de voorzitter en een leuke dag op de golfbaan heeft hij zich drie jaar aan de CSV bussinessclub verbonden. De kosten voor het eerste jaar zijn € 750,00 excl. BTW en daarna € 950,00 per jaar. Mocht het zo zijn dat hij er na een jaar mee stopt, dan kan hij kostenloos van dit lidmaatschap af.
Zijn motto; “waarom het nuttige niet met het aangename bundelen?”

Natuurlijk is Johan het afgelopen jaar ook aanwezig geweest bij de KVK startersdag, op de Rabobank ondernemersavond en wil hij nog een keer gaan kijken bij de Coffeepitch.

Windst Bedrijfsvitaliteit heeft een druk en ondernemend jaar achter de rug. Het netwerken kost veel tijd en levert nog niet voldoende op. Doordat Johan gelooft in zijn product geeft hij het de tijd om te kunnen groeien. Ook groeien in netwerken. Johan heeft ervoor gekozen goed te kijken wat er bij hem persoonlijk past en bij zijn bedrijf.
De keuze welk netwerk wel en niet preciesgaat hij binnenkort maken. Hij weet wel zeker dat het netwerk van CSV helemaal bij hem past en dat hij daar mee doorgaat. Ook wil hij zich bij CSV meer inzetten door bijvoorbeeld een keer een dag voor introduces te organiseren.

Heb je nog tips voor Johan over een ander netwerk waar hij zich bij zou kunnen aansluiten?  Geef dat hieronder aan.
Voor meer informatie over Johan en zijn bedrijf, kijk op www. windstbedrijfsvitaliteit.nl  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!