Hogeschool Wittenborg naar Apeldoorn

Dinsdag 30 maart 2010

Door Tamara Cheizoo-Buis

In juli 2010 zal Wittenborg Business School verhuizen naar Apeldoorn en zich gaan vestigen in een separate vleugel van het zeer moderne ROC Aventus gebouw.

De verhuizing is tot stand gekomen door samenwerking tussen Hogeschool Wittenborg, de gemeente Apeldoorn en het lokale bedrijfsleven. Deze samenwerking zal vele voordelen met zich meebrengen voor zowel de school , als de stad Apeldoorn. De lokale overheid ondersteunt de vestiging van de “Apeldoorn Business School” actief, dit past uitstekend in haar plannen een “Onderwijshuis” te creëren in Apeldoorn. De steun van de Gemeente Apeldoorn zal voornamelijk faciliterend zijn en richt zich o.a. op studentenhuisvesting, facilitaire zaken, introductie in het lokale bedrijfsleven en programma ontwikkeling. Apeldoorn is bereid zich zowel in binnen- als buitenland met Wittenborg te profileren en samen te streven naar het verkrijgen van meer Hoger Onderwijs in de stad Apeldoorn.

Wittenborg ambieert een groei naar ongeveer 600 studenten in de komende vijf jaar. Wittenborg wil dit enerzijds bereiken door het aantal studenten in de huidige International Business Administration opleiding uit te breiden naar 300 studenten en anderzijds door het ontwikkelen van drie nieuwe opleidingen in de komende drie jaar, met het doel een instroom van honderd studenten per opleiding te bewerkstelligen.
De verhuizing naar Apeldoorn zal Wittenborg’s continuïteitsstrategie verstevigen en de gewenste groei mogelijk maken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!