Hollandse glorie heerst bij Sterren op het Plein

Maandag 7 juni 2010

Door Tamara Cheizoo-Buis

Gistermiddag bood het Marktplein podium aan tal van oerhollandse artiesten. Vanaf 13:00 uur druppelden bezoekers langzaamaan binnen met als doel: genieten van echte Hollandse meezingers!

En dat kon. Na de zoektocht naar Apeldoorns talent en Hansen Tomas rolde good old Koos Alberts zijn roelstoel het podium op. Dat hij het publiek nog steeds weet te vermaken, bewees hij als geen ander. Vooral tijdens ‘Ik verscheurde je foto’ zongen velen enthousiast mee. Een echte klassieker, de sfeer was gezet.
Nadat Koos  het podium had verlaten, volgden onder andere Anny Schilder en Jan Keizer. Legendes van eigen bodem, de regen deerde niemand. Kleinere namen deden het niet minder goed, zo zorgde Jeroen er met zijn André Hazes revue ervoor dat Hazes er toch een beetje bij was.
Het ludieke duo Wipneus en Pim kwamen ook nog even langs, zij maakten er een groot feest van. Het enorm populaire Volendamse duo Nick en Simon lieten het publiek genieten van een aantal van hun hits waarbij de klapper ‘Rosanne’ niet mocht ontbreken. In totaal waren er ongeveer 3.000 bezoekers.

Een bijzonder leuk en vernieuwend Hollands feest in Apeldoorn, wordt vervolgd?

Foto: Menno Mulder

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Festival

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!