Honderden bezoekers doen sneltest voor bezoekje Monkey Town

Woensdag 14 april 2021

Door Redactie

Monkey Town

Nog geen week heeft Monkey Town Apeldoorn het bericht op Facebook staan en nu al is komende zaterdag, 17 april, voor de helft volgeboekt, laat een woordvoerder weten. Het indoorspeelparadijs doet mee aan een pilot om de werking van coronasnelstesten voor indoorspeeltuinen in de praktijk te testen. En daar willen de bezoekers dus graag aan meewerken.

Even was er wat commotie, want toen Monkey Town vorige week liet weten mee te doen aan de pilot, schoten veel ouders in de stress. Zij dachten namelijk dat de kinderen getest moesten worden voor het bezoek, maar het indoorspeelparadijs liet al snel daarna weten: “Het RIVM testbeleid in Nederland geeft aan dat kinderen onder de 12 jaar alleen getest hoeven te worden bij ziekteverschijnselen of als zij in contact zijn geweest met iemand met Covid. Als uw kind verder gezond is hoeft hij/zij niet getest te worden. Hier dus ook niet. Alleen ouders/begeleiders boven de 18 jaar dienen getest te worden. Dit is namelijk onderdeel van deze proefopeningen die door het hele land plaats vinden.”

Verdeelde reacties

De Apeldoornse Pytrik Weideman-Wielenga wil zaterdag graag naar de pilot, maar vraagt zich af of je je ook in de reguliere teststraat mag laten testen aangezien er in Apeldoorn nog geen snelteststraat is. “Het is mij iets te gek om naar Zwolle of Arnhem te moeten rijden voor een sneltest”, meldt ze. Monkey Town reageert daarop met de woorden: “Wij wachten nog op antwoord wanneer de teststraat in Apeldoorn klaar is.” Toch zijn ook veel andere geluiden van Apeldoorners die niet mee willen doen aan zo’n pilot. Zo zegt Maureen Meen: ” Wat ontzettend jammer dat jullie je hiervoor verlenen! Het doen is helemaal niet om zo snel mogelijk terug te gaan naar een ‘normale situatie’, het doel is om meer en meer te controleren en naar een testsamenleving te gaan. Jullie werken hier op deze manier dus direct aan mee. Onze kinderen hebben het altijd ontzettend naar hun zin gehad bij jullie, waarvoor dank, maar wij maken gebruik van organisaties die staan voor onze kinderen.”

Snel weer open

Er zijn komende zaterdag 2 tijdsloten voor een bezoek aan Monkey Town: 09.00 tot 13.00 uur en 14.00 tot 18.00 uur. Per tijdsslot mag Monkey Town 250 bezoekers (kinderen + ouders/begeleiders) met een negatieve sneltest-uitslag ontvangen. Vooraf reserveren van een bezoek aan Monkey Town is noodzakelijk. Voor een bezoek aan Monkey Town gelden de reguliere prijzen en gebruik van de verplichte sneltest is gratis.

Monkey Town is blij dat zij mee mag doen aan de pilot en hoopt op een volle bezetting op die dag en op een succes van de pilot. “Met de medewerking aan de proef hopen wij bij te dragen aan een weer snelle opening en weer kunnen voldoen aan de wens van veel kinderen die staan te trappelen van ongeduld te komen spelen bij Monkey Town.” Door interne en/of externe factoren kan een wijziging in details van de pilotdag plaatsvinden. Ze adviseren om website en/of Facebook te volgen voor een eventuele update.

Coronamaatregelen

Tijdens het bezoek aan Monkey Town gelden de reguliere Corona maatregelen en protocollen waaronder de 1,5 meter en de mondkapjesplicht èn een negatieve testuitslag. Met een verkregen negatieve testuitslag hebben de bezoekers toegang tot Monkey Town. De test moet binnen 40 uur voor het bezoek aan Monkey Town hebben plaatsgevonden. Doel van de pilot is om te testen of de inzet van verplichte testbewijzen een bijdrage levert aan het eerder en ruimer openen van de vrijetijdssector.

Edit 15-04-2021: Monkey Town heeft ‘vanwege een externe factor waarop zij zelf geen invloed heeft,’ besloten de pilot te verschuiven naar zaterdag 24 april.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!