Hoog bezoek bij belangrijke gebeurtenis op de OBS Oosterhuizen

Zaterdag 4 november 2017

Door Marianne Zegwaard-Waanders

De kinderen zijn zenuwachtig voor het officiële moment van de uitreiking van hun zelfgemaakte boek: Verhalen van Groep 3. Burgemeester John Berends zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen en wordt ontvangen door directeur Janny de Jongh. Een boek met 13 verhalen en prachtige tekeningen. De boeken worden verkocht voor 3FM Serious Request 2017. Mees heeft zich met zijn verhaal ingeleefd wat het is als er een orkaan is: ,,Mijn tekening is een orkaan. Ik vind het best jammer voor de kinderen dat ze hun papa of mama kwijt zijn geraakt door de orkaan.”

De kinderen, ouders en opa’s en oma’s in de zaal kijken aandachtig naar hun burgemeester en die geeft aan dat dit een speciale gebeurtenis is: ,,Voor dit belangrijke moment, heb ik toch maar even mijn ambtsketen omgedaan. En wat vind ik het geweldig dat dit boek met al die mooie verhalen en tekeningen er is. En dat we zo als Apeldoorn meehelpen aan het goede doel.”

De 6-jarige Aletta Zwart en Iris van het Hekke hebben zelf het plan van het boek bedacht. Toen zij hun eerste verhaal (“Er was eens een prinses”) op school lieten zien, wilden alle andere kinderen uit de klas van juf Rita ook een verhaal maken. Vele uren waren de kinderen bezig met het bedenken van verhalen over de ruimte, ridders, draken, piraten, paarden, treinen, dino’s, dieren en zeemeerminnen. Ook hebben ze er prachtige verftekeningen bij gemaakt. Verschillende ouders hebben het hele proces van begin tot eind begeleid.

Vanaf vrijdag 3 november is het boek verkrijgbaar bij Boekhandel Beekbergen en verschillende boekhandels in Apeldoorn, of te bestellen via de website www.verhalenvangroep3.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!