Hoogeboom Apeldoorn open voor stort en containers

Maandag 14 februari 2022

Door Redactie

Hoogeboom, dat zich onder andere specialiseert in afvalstort, recycling en de verhuur van machines en containers, heeft naast vestigingen in Raalte en Zwolle sinds januari van dit jaar ook een locatie in Apeldoorn. “Zo hebben we onze eigen ‘stedendriehoek’ gecreëerd”, vertelt locatiebeheerder Jeroen Brinks. “Op die manier zijn we voor veel mensen goed bereikbaar.” In Apeldoorn bevindt Hoogeboom zich aan Kanaal Zuid, achter de Praxis, een mooi centrale locatie: “Iedereen kan langskomen om hun afval te storten, bouwstoffen af te halen of om gerecycled of gebruikt bouwmateriaal in te kopen.”

Nieuwe locatie, bekend bedrijf

Hoewel de locatie van Hoogeboom in Apeldoorn nieuw is, is het van origine Raalterse bedrijf al bekend in de omgeving. “Zo hebben we in Zuidbroek twee stuwen aangelegd en voor de onderdoorgang aan de Laan van Osseveld de riolering verplaatst.” Hoogeboom is dan ook een veelzijdig bedrijf met een lange lijst specialisaties, namelijk het aannemen van grond-, weg- en waterbouwwerkzaamheden, sloopwerkzaamheden, asbest- en bodemsaneringen.

De focus op de Apeldoornse locatie ligt op het moment echter op het hergebruik van materialen en leveren van grondstoffen, voor particulieren en bedrijven. “We zijn van 7 tot 17 uur geopend met een afvalbrengstation, waar we alle soorten afval aannemen en daarnaast hebben we de mogelijkheid tot het leveren van zand, grind, grond, gebroken materialen en cementgebonden producten.” Ook kunnen er containers gehuurd worden.

Circulair bouwen

Hoogeboom is een vooruitstrevend bedrijf, wat wel blijkt uit de plannen voor hun Circulaire HUB in Apeldoorn: “We worden hét adres voor gerecyclede en gebruikte bouwmaterialen. Het idee is dat men bij ons langskomt voordat ze naar de bouwmarkt gaan.” Het materiaal dat bij zo’n circulaire HUB gekocht kan worden loopt sterk uiteen: “Hout, stalen balken, deuren, bestratingsmateriaal. Alles wat heel te demonteren is bij een sloopproject kun je er straks vinden. In Raalte en Zwolle is de Circulaire HUB er al en in Apeldoorn zijn we er hard mee bezig.”

Aandacht voor een circulaire economie is belangrijk voor Hoogeboom, dat al sinds 1935 bestaat en een echt familiebedrijf is. “In 2050 is het de landelijke eis dat er 100% circulair gesloopt wordt, daar willen we bij Hoogeboom toonaangevend in zijn. Al sinds de tweede generatie is recycling één van onze pijlers. Van afval weer een grondstof maken. En met Gert en Jurgen Hoogeboom aan het roer, de derde generatie, wordt die lijn doorgezet.”

Welkom voor een kijkje

Hoewel de Circulaire HUB nog in ontwikkeling is, zijn particulieren en bedrijven vandaag al welkom om bij Hoogeboom langs te komen. Voor het brengen van afval, de aankoop van bouwstoffen, gebruikte materialen, verhuur, of alledrie tegelijk. “Ook als iemand gewoon eens wil kijken wat we doen en hoe we te werk gaan zijn we open. We zijn een nieuw gezicht, dus we snappen als mensen ons eerst willen leren kennen”, vertelt Jeroen.

Hoogeboom Apeldoorn is doordeweeks geopend van 7 tot 17 uur voor het brengen van alle soorten afval, het leveren van zand, grind, grond, gebroken materialen en cementgebonden producten en de verhuur van containers. Meer info www.hoogeboom.nl/apeldoorn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!