Hoogspaning: hele traject in Zuid onder de grond

Vrijdag 5 juli 2013

Door Redactie

Na maanden van protesten, een mislukt coup om het bestuur van wijkraad Zuid af te zeggen is het toch gelukt om het hele tracé in Zuid onder de grond te krijgen. Een overwinning voor het actiecomité. Wethouder Johan Kruithof (PvdA) had het actiecomité beloofd in Den Haag extra geld te vragen om het traject over de Rivieren buurt ook ondergronds te krijgen.

Gisteren tijdens de vergadering van de politiek markt bleek dat deze actie succes heeft opgeleverd. Wethouder Paul Blokhuis (die wethouder Kruithof verving) melde dat hoog ambtelijk overleg (directeur Kleuver is maandag naar Den Haag geweest) het college overtuigd had dat de laatste 4 miljoen die dit traject kost door Den Haag zou worden betaald. Probleem is daarbij dat dit geld niet eerder ter beschikking komt dan nadat de wetgeving op dit punt is afgerond.

Politiek is het geen probleem in Den Haag. De kamer had vorige week al een uitspraak gedaan dat hier geld voor ter beschikking moest komen. Dat was voor het college aanleiding om de raad in het najaar voor te stellen de extra kosten die dit met zich meebrengt voor te financieren. Naar schatting is daar rond de 2 ton rente mee gemoeid.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!