Hoogste punt bereikt bij tijdelijk winkelcentrum Anklaar

Dinsdag 9 september 2014

Door Redactie

© Redactie

Op vrijdag 5 september is tijdens een feestelijke bijeenkomst gevierd dat het hoogste punt is bereikt bij de nieuwbouw van het tijdelijk winkelcentrum Anklaar in Apeldoorn. Op de bouwlocatie aan de Saloméstraat heeft wethouder Paul Blokhuis het laatste spant gezet van de twee supermarkten die in het plan zijn gesitueerd. De tijdelijke huisvesting omvat 16 winkels met een vloeroppervlak van circa 5.800 m2 en telt meer dan 200 parkeerplaatsen.

Hoogste punt
Het hoogste punt is in korte tijd bereikt. Een moment om bij stil te staan met alle deelnemende partijen en de omwonenden. Onder het genot van een drankje en een hapje sprak ontwikkelaar Harrie Brok van Ten Brinke B&L Projecten over de zeer plezierige samenwerking met de gemeente, MAB en BUKO. Aansluitend feliciteerde een trotse wethouder Paul Blokhuis alle betrokkenen met deze bijzondere mijlpaal: “Dit is een mooi moment om te markeren. Knipper een paar keer met uw ogen en er staat een tijdelijk winkelcentrum.”

Winkelcentrum Anklaar
Het huidige winkelcentrum Anklaar wordt de komende jaren gesloopt en opnieuw gebouwd tot een nieuw stadsdeelcentrum. Inwoners van de Apeldoornse wijken Zevenhuizen (o.a. Anklaar) en Zuidbroek maken dagelijks gebruik van het winkelcentrum Anklaar en kunnen in de tussenliggende periode het tijdelijk winkelcentrum aan de Saloméstraat bezoeken. In 2018 zal het nieuwe stadsdeelhart openen.

Planning
Het is de bedoeling dat begin januari 2015 het tijdelijk winkelcentrum wordt opgeleverd aan de gebruikers. Vervolgens zullen naar verwachting in februari 2015 de winkels open gaan voor het publiek.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

Winkelcentrum Anklaar

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!