HubClub’23: Een danservaring vol verbinding en schoonheid

Woensdag 24 mei 2023

Door Redactie

Introdans, een toonaangevend Nederlands dansgezelschap, viert de kracht van menselijke uniekheid met een eigentijds dansprogramma genaamd ‘HubClub’23’. Tien getalenteerde choreografen, zowel nationaal als internationaal, hebben nieuw werk gecreëerd en werken samen met de klassiek-modern geschoolde dansers van Introdans en een kleurrijke groep gastdansers uit diverse achtergronden. De artiesten van de HubClub’23 zijn onweerstaanbaar en dragen spectaculaire kostuums en styling van de bekende kunstenaar Bas Kosters. De voorstelling belooft een unieke ervaring te zijn, waarbij het publiek plaatsneemt rondom de dansvloer en getrakteerd wordt op acts uit de inclusieve professionele danskunst. De voorstelling vind aankomende juni plaats in het Apeldoornse theater, Orpheus.

De Ontmoeting in XL-formaat

Het samenkomen van Introdansers met dansers en choreografen uit verschillende werelden is een concept dat Introdans al langer in praktijk brengt in De Ontmoeting. Choreograaf Adriaan Luteijn heeft de afgelopen twintig jaar een reeks voorstellingen ontwikkeld die dit concept belichaamt. HubClub’23 markeert een nieuwe mijlpaal, met tien choreografen en veertien performers, en gaat nu voor het eerst op tournee. Het brengt de parels van de Nederlandse inclusieve en professionele podiumdanskunst naar een breed publiek.

Verbinding en Schoonheid in de HubClub

Een van de gastdansers, Eva Eikhout, danst in verschillende stukken van de HubClub’23, waaronder die van Adriaan Luteijn. Ze legt uit dat de HubClub iets bijzonders is omdat mensen met verschillende achtergronden samenwerken en tegelijkertijd iets unieks creëren. Ze raken elkaar en leren van elkaar, maar uiteindelijk doen ze het samen. Voor Eikhout staat de HubClub dan ook symbool voor verbinding. Karolien Janssen, ook gastdanser in een stuk van Sofia Nappi, voegt eraan toe dat de HubClub laat zien dat schoonheid in iedereen schuilt: “Ongeacht wie je bent, hoe je eruitziet, je kleur, lichaam, geest, danservaring, leeftijd, motoriek of geaardheid.” Ze hopen het publiek te verrassen en mogelijk een nieuw perspectief te bieden.

Een Bonte Mensheid

Naast Introdans zijn er tal van Nederlandse initiatieven die zich al langere tijd bezighouden met de professionalisering van inclusieve danskunst. Introdans heeft aansluiting gezocht bij deze initiatieven en hen uitgenodigd om deel te nemen aan de HubClub’23. De artiesten vormen samen een diverse en kleurrijke gemeenschap, bestaande uit mensen van verschillende leeftijden, culturele achtergronden, lichamelijke/verstandelijke capaciteiten, geslachten en seksuele oriëntaties.

De voorstelling in Theater Orpheus in Apeldoorn vindt plaats op dinsdag 6 juni, om 19.00 en 21.00 uur.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!