Help de bevolking van Oekraïne

Imo Muller winnaar 39ste Midwinter Marathon

Maandag 6 februari 2012

Door Redactie

Joke de Wolde

Onder ijskoude omstandigheden is vandaag de Centraal Beheer Achmea Midwinter Marathon gehouden in Apeldoorn. Het koningsnummer de marathon werd gewonnen door Imo Muller in een tijd van 2:29:41. Bij de vrouwen won Radka Churanova uit Tsjechië met op de klok 2:50:11. Net als vorig jaar kwam Apeldoorner Dennis Licht als eerste over de finish van de Achmea health Centers Acht van Apeldoorn in 23:48 minuten. Bij de dames ging de eer naar Keniaanse Masila Ndunge met een tijd van 27:17 minuten. Zowel Licht als Ndunge liepen een parcoursrecord.

Deze 39ste editie hebben zich ruim elfduizend deelnemers ingeschreven, ruim negenduizend hebben de eindstreep op de Loolaan bereikt.

Voorzitter Frans Mulderij:  “We hebben als organisatie goed ingespeeld op de weersomstandigheden voor vandaag. Over het algemeen heb ik de indruk dat lopers goed voorbereid aan de start zijn verschenen. De juiste kleding, handschoenen en muts, zeker die laatste zijn onmisbaar op een dag als vandaag. Een groot compliment voor alle lopers, het was ongetwijfeld een van de zwaarste edities van de Midwinter Marathon.”

“Onze vrijwilligers, om wie we al vele jaren geroemd worden, hebben vandaag ook een ware beproeving ondergaan”, zo onderstreept Mulderij. “Ongelooflijk wat zij soms moeten hebben doorstaan, ik heb grote bewondering voor deze mensen. Hulde aan onze vrijwilligers!”

Volgend jaar is de 40e editie. “We gaan dit vanzelfsprekend groots vieren met onze lopers, sponsoren en vrijwilligers. Want dankzij deze mensen zijn we gekomen tot wat we nu zijn, namelijk het op twee na grootste hardloopevenement na Egmond.”

Overige winnaars (mannen)

  • Helicon Asselronde – 27,5 km: Petr Pechek uit Tsjechie (1:31:34)
  • Hollander Techniek Mini-Marathon – 18,5 km: Erik Sanders (58:59)
  • Achmea health Centers Acht van Apeldoorn – 8,0 km: Dennis Licht uit Nederland (23:48 )

Bij de dames:

  • Helicon Asselronde – 27,5 km: Andrea Deelstra (1:42:15)
  • Hollander Techniek Mini-Marathon – 18,5 km: Heleen Plaatzer uit Nederland (1:08:32)
  • Achmea health Centers Acht van Apeldoorn – 8,0 km: Masila Ndunge uit Kenia (27:17)
  • Stentor Kidsrun – 1 km (allen uit Apeldoorn uitgezonderd Hester Aris):
  • Tot 7 jaar: bij de jongens Daan Hulshof  en bij de meisjes Fleur Stuifzand
  • 8-10 jaar: bij de jongens Tijmen Bouw en bij de meisjes Hester Aris (Wijk bij Duurstede)
  • 11-15: bij de jongens Douwe Westra en bij de meisjes Lisette Poen

Een compleet overzicht van de uitslagen kunt u vinden op www.midwintermarathon.nl. De 40ste editie van de Midwinter Marathon vindt plaats op zondag 3 februari 2013.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?