Impact Apeldoorn en Tafel van Betekenis

Dinsdag 19 maart 2024

Door Ben Eggermont

In 2022 hebben stichting De Energiefabriek en stichting Betekeniseconomie Stedendriehoek besloten om samen verder te gaan als Coöperatie Impact Apeldoorn en zo een steentje te kunnen bijdragen aan het waarmaken van ‘The Sustainable Development Goals’ zoals geformuleerd door de WHO (Wereld Gezondheid Organisatie). Het onderwerp waarover deze avond wordt gesproken valt daar zeker onder.

Tafel van betekenis: Biobased Bouwen

Onze regio Stedendriehoek staat voor een grote woningbouwopgave. In 2030 moeten er maar liefst 24.000 woningen extra toegevoegd zijn ten opzichte van 2022.

Verder is afgesproken dat we 20.000 woningen verduurzaamd hebben in bestaande wijken en is in 2030 een flink aantal woningen gerealiseerd die geheel of gedeeltelijk uit circulaire of bio-based materialen bestaan. Die inzet op verduurzaming helpt om onze woningen klimaatbestendig te maken en de leefbaarheid van bestaande en nieuwe wijken te bevorderen. 

Tijdens de Tafel van Betekenis van 20 maart komt Arjan Middelkoop van Strobox ons vertellen hoe zij huizen bouwen van regeneratieve natuurlijke materialen zoals stro en hout. 

Locatie Impact Plek, Vlijtseweg 130, Apeldoorn
Kosten Gratis

Voor in de agenda: 4e Impact Festival 18 juni

Om alvast in de agenda te zetten. Op 18 juni van 14.00 uur tot 21.00 uur vindt het alweer vierde Impact Festival plaats op het Zwitsal terrein in Apeldoorn. De organisatie is in handen van Impact Apeldoorn, Gemeente Apeldoorn, het Strategisch Netwerk, Windesheim, Saxion en betrokken omwonenden. 

Coöperatie Impact Apeldoorn

Impact Apeldoorn is een coöperatie voor iedereen die zich inzet voor een bloeiende regio Stedendriehoek, waar mens, dier en natuur centraal staan. 

“Wij zijn dé fysieke en online ontmoetingsplek voor gedreven impactmakers. Jouw idee, wens of actie, kortom elk bouwsteentje dat onze regio meer laat bruisen is van waarde en welkom!

In het hart van onze regio, Apeldoorn, bouwen wij samen aan de grote systeem-veranderingen die daarvoor nodig zijn. De complexiteit van deze vraagstukken vraagt om gelijkwaardige verbindingen tussen bedrijven, overheden, kennisinstellingen, betrokken inwoners en maatschappelijke organisaties. Dat begint vaak klein en dichtbij, vanuit de transformatie van onszelf en onze organisaties. 

Dat is waar we ons hard voor maken: verbinden, inspireren en samenwerken aan concrete impact initiatieven. Vooral om samen te gaan dóén. 
Samen vormen we de kracht van verandering.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!