Informatiebijeenkomst over dementie in Apeldoorn

Woensdag 8 november 2023

Door Redactie

Dementie is een ziekte waar iedereen wel een beeld bij heeft. Veel mensen zien het voornamelijk als geheugenverlies, maar dementie is een wat ingewikkeldere ziekte dan dat. Iemand met dementie kan bijvoorbeeld ook taalproblemen krijgen en veranderen van gedrag. Bijna iedereen krijgt met dementie te maken, al krijg je het niet zelf, is de kans dat iemand in jouw omgeving het krijgt aanwezig. Het is daarom fijn en belangrijk om te weten wat dementie precies inhoudt. Om die reden wordt er een informatiebijeenkomst gehouden zodat mensen meer kennis kunnen opdoen over de ziekte. Ook begrijpen mensen achteraf de ziekte beter.

Bijeenkomst

Op dinsdag 21 november van 14:00 tot 16:00 uur zal er een informatiebijeenkomst plaatsvinden in Ontmoetingsplek Berkenhove, gelegen aan de Koning Lodewijklaan 387a in Apeldoorn. De bijeenkomst richt zich op een actueel en relevant onderwerp: dementie, een ziekte die meer dan 3000 mensen in Apeldoorn treft. Waarvan het merendeel thuis woont en wordt ondersteund door mantelzorgers.

Wat te doen tegen dementie?

Dementie is een ingrijpende aandoening die invloed heeft op het leven van zowel degenen die eraan lijden als hun mantelzorgers. Tijdens deze bijeenkomst zullen experts ingaan op de aard van dementie en bespreken hoe de gemeenschap degenen die erdoor worden getroffen het beste kan ondersteunen. Of je nu zelf met dementie te maken hebt of iemand in je omgeving kent die hiermee geconfronteerd wordt, deze bijeenkomst biedt waardevolle inzichten en informatie.

Stimenz en Alzheimer Oost-Veluwe

Deze informatieve middag wordt georganiseerd door Stimenz en Alzheimer Oost-Veluwe. Organisaties die zich inzetten voor de zorg en ondersteuning van mensen met dementie en hun mantelzorgers. De toegang tot de bijeenkomst is gratis en iedereen is welkom om deel te nemen.

Meer informatie

Voor meer informatie kan je mailen naar e.vlietstra@stimenz.nl of bellen naar 06-54238675

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!