Informatiepunten in Gelre Ziekenhuizen

Maandag 16 oktober 2023

Door Tristan Zandstra

Contact hebben met het ziekenhuis of de gemeente, zorg- of huurtoeslag aanvragen, of je rijbewijs verlengen: het gebeurt steeds vaker online. Maar voor sommige mensen is dat ingewikkeld. Heb je hier moeite mee en wil je digitaal handiger worden? Of heb je een ander probleem? Bij de Informatiepunten Digitaal Meedoen van TaalDigiHuis Apeldoorn helpen ze je graag. Ook als je vragen hebt over het downloaden of gebruiken van apps, zoals DigiD, of over het patiëntenportaal MijnGelre van Gelre ziekenhuizen.

Digitaal Meedoen

Het TaalDigiHuis ondersteunt bij alle basisvaardigheden zoals taal, rekenen, en werken op de computer. Iedereen die digitaal vaardiger wil worden, kan terecht bij de Informatiepunten Digitaal Meedoen, verspreid over verschillende locaties in en om Apeldoorn. Naast bestaande punten in onder andere de CODA vestigingen en op diverse plekken in de wijken, opent op 24 oktober een nieuw Informatiepunt in Gelre ziekenhuizen Apeldoorn.

Informatiepunten

“We vinden het belangrijk dat iedereen in Apeldoorn toegang heeft tot een Informatiepunt Digitaal Meedoen bij hem of haar in de buurt. Om die reden vind je deze punten verspreid door Apeldoorn en ook in een aantal omliggende dorpen,” laat Kaylee Buitenhuis, projectondersteuner Digitaal Meedoen van TaalDigiHuis CODA, weten. Zo kun je nu al terecht bij bijvoorbeeld Buurtpalet Orden, CODA De Maten, Buurthuis Maasstraat, De Hoge Weye in Beekbergen en bij Stichting Uddel Samen in Uddel. Vanaf 24 oktober komt er ook een Informatiepunt in Gelre Apeldoorn aan de Albert Schweitzerlaan in Ugchelen en daarmee zijn we ook in dat deel van Apeldoorn vertegenwoordigd.

Samenwerking Gelre ziekenhuizen

“Een goede voorbereiding op een ziekenhuisbezoek voor de patiënt geeft rust en duidelijkheid. We zetten het patiëntenportaal MijnGelre daarom steeds meer in om patiënten de goede en juiste informatie te geven vóór en na de afspraak. De samenwerking met CODA geeft patiënten van Gelre de mogelijkheid om de weg naar MijnGelre steeds beter te vinden en dit portaal goed te gebruiken,” vult projectleider patiëntenportaal Hanneke Zweekhorst van Gelre ziekenhuizen aan.

Meer informatie

Vanaf 24 oktober kan je elke dinsdag van 09.30 tot 12.00 naar het Informatiepunt Digitaal Meedoen in de Gelre ziekenhuizen, een afspraak maken is niet nodig. Meer informatie kan je vinden op de website van CODA.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!