Ingrijpende wijzigingen voor Midwinter Marathon – Inschrijven nu mogelijk

Woensdag 15 oktober 2014

Door Redactie

Het bestuur van de Stichting Marathon Apeldoorn heeft besloten om het wedstrijdprogramma en de afstanden van de Midwinter Marathon ingrijpend te wijzigen. Op zondag 2 februari jl. deed een recordaantal van meer dan 12.000 deelnemers mee aan één van de vijf afstanden. Het was mede door het zonnige voorjaarsweer een prachtig evenement. Maar uit eigen waarnemingen en uit opmerkingen van deelnemers blijkt dat in de huidige opzet de lopers op de verschillende afstanden niet die ruimte en aandacht krijgen die ze verdienen. Er is een aantal knelpunten op het parcours en bij start/finish die opgelost moet worden. Daarnaast vindt het bestuur het jammer dat in de huidige opzet een grote groep lopers niet kan inschrijven op de Acht van Apeldoorn en de Mini-Marathon. Op deze populaire afstanden gelden deelnemerslimieten. De organisatie heeft daarom enkele maatregelen genomen die aankomende editie in gaan. Lees meer over de nieuwe opzet van het evenement op de pagina Visie Midwinter Marathon.

Ook dit jaar gelden limieten wat betreft het aantal deelnemers per afstand. Voor de Centraal Beheer Achmea Asselronde geldt een limiet van 3.000 deelnemers, de Hollander Techniek Mini-Marathon een maximum van 5.000, de Acht van Apeldoorn maximaal 6.000 lopers en de Stentor Kidsrun 1.000 deelnemers. Daarnaast is er voor alle afstanden een verplichte indeling in startvakken.

Inschrijven nu mogelijk

Vanaf heden kunnen lopers zich inschrijven voor de 42 Achmea Midwinter Marathon op zondag 1 februari 2015 in Apeldoorn. Inschrijven kan via www.midwintermarathon.nl. Inschrijving is mogelijk tot en met 5 januari, de lopers krijgen dan het startnummer thuisgestuurd. Op 1 februari is er GEEN na-inschrijving.

Afstanden

Een overzicht van de afstanden van de Centraal Beheer Achmea Midwinter Marathon 2015:

  • Centraal Beheer Achmea Asselronde – 25 km
  • Hollander Techniek Mini-Marathon – 10 Engelse mijlen (16,093 km)
  • Acht van Apeldoorn – 8 km
  • De Stentor Kidsrun – 1 km

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!