Inschrijving voor Gelderse JeugdZorg Award geopend

Maandag 6 september 2010

Door mraben

Tijdens de Week van de Jeugdzorg, 13 tot en met 20 november 2010, worden onder de noemer ‘Luister!’ diverse activiteiten georganiseerd om te laten zien wat jeugdzorg betekent voor jongeren, ouders en hulpverleners. Voor het vierde jaar op rij maakt de verkiezing van de Jeugdzorgheld daar onderdeel van uit. Het toekennen van de Gelderse JeugdZorg Award is een mooie manier om hulpverleners te bedanken voor hun bijzondere inzet! De Gelderse JeugdZorg Award is een gezamenlijk initiatief van de Provincie Gelderland en Zorgbelang Gelderland.

Kandidaten aanmelden
Jongeren, (pleeg)ouders, grootouders, collega’s of andere personen kunnen een kandidaat aanmelden als zij direct betrokken zijn bij een hulpverlener of gezinsvoogd. Ook jongerenwerkers, schoolmaatschappelijk werkers en vrijgevestigde therapeuten of behandelaars kunnen in aanmerking komen voor de Gelderse JeugdZorg Award. Bij de beoordeling wordt onderscheid gemaakt tussen professionele hulpverleners en personen die zich op vrijwillige basis inzetten voor cliënten uit de jeugdzorg.

Prijzen
De hoofdprijs is een tegoedbon van € 2.000. De winnaar mag dit geld in Gelderland besteden aan een project in de jeugdzorg, bijvoorbeeld het opknappen van een leefgroep of een bijzondere aanschaf voor een jongerencentrum.

Verhalen
Voor de verkiezing van de Jeugdzorgheld in 2009 kwamen ruim 70 inzendingen binnen. Het leverde prachtige verhalen op. Bijvoorbeeld over de straathoekwerker die jongeren wist te bereiken die hem vervolgens in hun wereld toelieten en aan wie hij weer een perspectief kon bieden. Of over de hulpverleenster zonder wie moeder Ria volledig ingestort zou zijn. Door de hulpverleenster kreeg deze moeder weer de moed om te vechten. Ook de 15-jarige Talitha beschrijft treffend hoeveel het voor haar betekent dat ze altijd haar voogd kan bellen als ze ergens mee zit.

Eén ding maakt de Gelderse JeugdZorg Award heel duidelijk: mensen waarderen het als hulpverleners zich met hart en ziel inzetten en hoop geven.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de Gelderse JeugdZorg Award of aanmelding op www.geldersejeugdzorgaward.nl of bel met Hellen Houterman van Zorgbelang Gelderland, telefoonnummer 026 384 28 22. Aanmelden kan tot uiterlijk 12 oktober 2010.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!