Internationale honk- en softbalseries

Vrijdag 18 juni 2010

Door Redactie

Apeldoorn Honk en Softball Series klaar voor de start

De 22ste internationale Apeldoornse honk- & softbal Series gaan van start op dinsdag 6 juli as.. De feestelijke opening vindt zoals gebruikelijk plaats op woensdagavond 7 juli op de velden van Robur ’58 in het Orderbos. Op deze avond gooit Burgemeester de Graaf van Apeldoorn de ‘eerste bal’ richting de thuisplaat en daarmee gaat het toernooi officieel van start. Naast de Series zullen een kleine 60 jeugdspelers deelnemen aan de honk- & softbalbalschool die van zondag 4 t/m dinsdag 6 juli plaats vindt. Op zondag 4 juli is er ook nog een clinic voor scheidsrechters, waarmee we dus een week vol honk- en softbal tegemoet gaan

De samenstelling van het softbaltoernooi is sterk te noemen met de nationale teams van Zweden en Frankrijk, twee Nederlandse all star teams, een team van Robur ’58 en een altijd sterke afvaardiging van de USA Athletes. De jonge Softbalsters (15-17 jarigen) werken dit jaar ook een toernooi af met Zweden als enige deelnemer uit het buitenland en met OVVO (Amsterdam), Almere ’90, TTT (Enschede) en Robur ’58 gaan ze om de eer strijden. Naast het toernooiprogramma worden door Jong Oranje een aantal demonstratiewedstrijden gespeeld op woensdag, donderdag en vrijdag.

Het honkbaltoernooi van de Series is qua samenstelling dunner uitgevallen dan gepland. Onze Georgische honkbalvrienden kregen tot hun en onze spijt hun trip naar Nederland financieel niet rond, hetzelfde geldt voor een Amerikaans team. Daarnaast kunnen een aantal Nederlandse teams niet mee doen vanwege clubverplichtingen in de Nederlandse competitie. Wél wordt -net als bij softbal- een dubbeltoernooi afgewikkeld, de series (16-22 jarigen) en de mini-series (15-17 jarigen). Voor de Series zijn de volgende teams geboekt: de kwalitatieve sterke college spelers van USA Athletes, Robur ’58 en het altijd sterke all stars team uit west Nederland onder de naam Masterbatters. Voor de mini series verschijnen: het Duitse Mainz Athletics, The Dogs, het team van de Utrechtse honkbalschool, het Zweedse jeugdteam en Robur ’58.

De organisatie is erg tevreden over de bezetting van het softbaltoernooi die aanzienlijk sterker en breder is dan vorig jaar. Het late terugtrekken van een aantal honkbalteams laat zien dat ons evenement wederom last heeft van de economische situatie waardoor er minder internationale teams komen. Verder is er alle aanleiding om voor volgend jaar de coördinatie met de honk- & softbalbalbond (knbsb) te verbeteren zodat het Nederlandse competitieprogramma en de Apeldoornse honkbal Series elkaar weer kunnen versterken.

De wedstrijden worden gespeeld op de velden van Robur ’58 in het Orderbos en bij HSV Eagles in Deventer. Op de series website is het gehele wedstrijdprogramma te vinden. Toegang tot de wedstrijden is gratis en iedereen wordt uitgenodigd om op bezoek te komen en te genieten van topsport en de goede sfeer die bij deze zomersporten horen.

De organisatie is in handen van de onafhankelijke Stichting BSPA (Base en Softbal Promotion Apeldoorn) en heeft een sterke binding met Apeldoornse honk en softbal vereniging Robur ’58. De Apeldoorn Series zijn opgezet voor jeugdteams en hebben tot doel om de honk- en softbal sport te bevorderen, de jeugd een mooi toernooi te bieden en om international sportcontacten op te doen. 

De Series worden mogelijk gemaakt door de inzet van veel vrijwilligers met financiële en materiële ondersteuning van tal van sponsors. De gemeente Apeldoorn heeft de series aangewezen als één van Apeldoorns top evenementen.

Foto: Hans Bouwman

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!