Jazz in the woods. Veel diversiteit

Zaterdag 29 mei 2010

Door Stadsmens

Wie gisteravond behoorde tot de ruim tachtigduizend bezoekers van Jazz in the woods kreeg een heel divers programma voorgeschoteld.

Een rondje Leienplein, Raadhuisplein, Marktplein, Caterplein en via de Nieuwstraat weer terug gaf een goede indruk van de grote diversiteit van het festival. De ‘mannen op leeftijd’ van de Dutch Swing College band trokken veel, vooral ouder publiek en op het Raadhuisplein wisselden jazz en soul elkaar af waarbij de Swinging Soul Machine zich mocht verheugen in flink meedeinend publiek. Op het Leienplein stond de op het laatste moment ingevlogen Eelco Gelling band. De band van de oud Cuby & the Blizzrds gitarist verving Favium die door een polsbreuk van gitarist Anne-Geert Bonder op het laatste moment moest afzeggen. De Kapelstraat, voor de gelegenheid omgedoopt tot een echt Motownstraatje was na 23.00 uur geen doorkomen meer aan.

Net als vorig jaar stond de onbetwiste topact ook dit keer weer op het podium bij Gigant. Jesse Dee. Een man die met de ogen dicht klinkt als een van de grote soulzangers uit het roemruchte Motown verleden maar zodra je je ogen opent ook zomaar de halfbroer zou kunnen zijn van Daniel Lohues. Met een retestrakke band, geweldige nummers en een enorme inzet en energie wist Jesse Dee het publiek direct voor zich te winnen. Daar gaan we nog veel van horen.  (Foto Peter Schoep, band: Eelco Gelling)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!