Jeroen van den Hoek keert terug naar het oude nest

Vrijdag 7 maart 2014

Door Frank van Lohuijzen

Persfoto

Na jaren actief te zijn geweest in de absolute top van het Nederlandse amateurvoetbal, heeft Apeldoorner Jeroen van den Hoek bekend gemaakt dat hij vanaf volgend seizoen weer de clubkleuren van Sportclub Teuge zal gaan verdedigen. Daarmee schenkt hij de jubilerende vereniging een prachtig cadeau.

Zes jaar geleden stond Van den Hoek, overladen met cadeaus, voor een overvolle kantine. Honderden ogen waren op hem gericht. De meeste waren vochtig. De microfoon in zijn hand trilde een klein beetje, net als zijn stem. Jaren had de technicus zich keihard ingezet voor Sportclub Teuge. Hij had getackeld, gecombineerd en gescoord. Verloren en vooral veel gewonnen. Maar het was tijd voor hem om zijn voetbalvleugels uit te slaan. Hij bedankte alles en iedereen voor de prachtige tijd en zei vervolgens tot ziens.

CSV Apeldoorn werd zijn nieuwe thuishonk en voetballend Apeldoorn maakte al snel kennis met de klasse en grapjes van Van den Hoek. Net als bij Sportclub Teuge ontwikkelde hij zich tot een bepalende sfeermaker in het team en absolute steunpilaar in het veld. Met Van Den Hoek als linksback kende CSV Apeldoorn de meest succesvolle periode uit haar historie want het promoveerde naar de hoofdklasse en een jaar later naar de topklasse.

Ook in de hoogste regionen van het amateurvoetbal maakte Van den Hoek furore door zijn techniek, spelinzicht en onwerkelijke traptechniek. De man, waarvan wordt beweerd dat hij een bal met een hoek van negentig graden om een muur heen kan schieten, is één van de weinige Nederlandse amateurvoetballers die op alle niveaus in het amateurvoetbal doelpunten heeft gemaakt. Een prestatie om trots op te zijn.

Bij zijn afscheid zes jaar geleden zei hij ‘tot ziens’. Vanaf volgend seizoen kunnen de supporters van Sportclub Teuge Van den Hoek dan ook weer begroeten. Hij keert terug bij Sportclub Teuge, de vereniging waar hij zijn prachtige voetbalcarrière vijfentwintig jaar geleden begon. De hoofdrolspeler zelf geeft aan dat de keuze niet moeilijk was. “Klopt, omdat ik opeens voelde dat het moment zover was om deze stap te nemen. De afgelopen jaren viel de balans nog negatief uit maar er waren nu zoveel plussen in het voordeel van Sportclub Teuge dat ik snel overtuigd raakte en de keuze kon maken. Het doet me veel meer dan ik had verwacht. Echt, ik ben heel erg trots dat ik vanaf volgend seizoen weer voor Sportclub Teuge kan spelen”, aldus een vrolijke Van den Hoek.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!