Jong talent voor de lens: jongerenraadslid Sabine Maneschijn

Zaterdag 24 juli 2021

Door Manon van Bochove

Tip: klik op de fotoslider om de foto’s in volledige kwaliteit te bekijken.

Een intelligente, ambitieuze en energieke jonge vrouw: woorden waar je direct aan denkt als je met Sabine in gesprek raakt. Sabine is 18 jaar oud en zit in de Jongerenraad van Apeldoorn.

Sabine als jongerenraadslid

Op de middelbare school stapte Sabine in de leerlingenraad. Toen ze klaar was met haar middelbare school, eind 2019, werd tegelijkertijd het project Jongerenraad opgezet. Als vanzelfsprekend ging Sabine daarin verder. Het was een hoop werk, zo bleek, want pas in maart 2021 ging de Jongerenraad echt van start. Er zitten zo’n 50 jongeren in, als vertegenwoordiging voor alle jongeren van Apeldoorn. De bedoeling is om een brug te slaan tussen de jeugd en de gemeente. Ze houden zich bijvoorbeeld bezig met duurzaamheid, een kinderburgemeester, eenzaamheid onder ouderen, politiek en dergelijke belangrijke thema’s. Daarnaast is er genoeg ruimte voor heel veel gezelligheid!

Ben je geïnteresseerd in de Jongerenraad en zou je ook een verschil willen maken? Kijk dan op @jongerenraadapeldoorn of klik op deze link. Sabine is te vinden via @sabinemaneschijn.

Sabine in een paar vragen:

Wat doe je in het dagelijks leven? “Ik deed de studie Industrieel ontwerpen in Delft, en hoop volgend jaar verder te gaan met de studie Medische Informatiekunde in Amsterdam.”

Wat wilde je worden toen je jong was? “Toen ik 4 jaar was, wilde ik het liefst iedereen een beetje helpen door klusjesvrouw te worden. Mocht dat niet lukken, dan was prinses ook altijd nog een optie.”

Wie is je grote voorbeeld? “Mijn grote voorbeeld is mijn broer. Als hij een doel heeft, dan gaat hij er altijd volledig voor!”

Wat is je favoriete plek in Apeldoorn? “Dat is mijn achtertuin. Ik vind het heerlijk om lekker buiten te zitten, eventueel aan de studie, of om een rondje door de buurt te lopen.”

Wat is een grappig weetje over jou, wat weinig mensen weten? “Sinds ik mijn rijbewijs heb, rijd ik ie-de-re dag een rondje in de auto (‘sorry milieu’), terwijl ik keihard meezing met de muziek. Een eventuele carrière optie kan dus ook altijd nog taxichauffeur zijn.”

Oproep

In deze serie portretteert de 23-jarige fotografe Manon van Bochove in tekst en beeld Apeldoornse jongeren tussen de 15-25 jaar, die wat haar betreft iets bijzonders doen. Iets wat voor hen normaal is, maar waarmee ze voor zichzelf of voor hun omgeving een verschil maken. Dit kan zijn met een talent, met een hobby, met een inzicht of met een bezigheid.

Ben of ken jij een van deze jongeren? En wil je meedoen aan deze serie? Neem dan zeker contact met Manon op via haar Instagram @bymanonvb.fotografie of via haar website www.bymanonvb.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

jong talent voor de lens
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!