Jong talent voor de lens: Laura Hurenkamp, auteur van het prentenboek ‘Dali redt het regenwoud’

Donderdag 27 januari 2022

Door Manon van Bochove

Portretfotograaf Manon van Bochove ontmoet jonge Apeldoorners met een bijzonder verhaal. Deze week: Laura Hurenkamp, auteur van het prentenboek Dali redt het regenwoud. 

 

Ik wil kinderen graag bewust maken van de boskap door het prentenboek Dali redt het regenwoud.

 

Laura komt binnen met haar zelfgemaakte prentenboek in haar hand en al snel zijn we aan het kletsen over de start van haar tekencarrière. “Ik teken al zo lang als ik me kan herinneren. Hoe meer ik tekende, hoe beter ik werd. Hierdoor kreeg ik steeds meer plezier in het tekenen. Toen ik klein was, tekende ik veel na. Naarmate ik ouder werd, begon ik steeds meer uit de hand te tekenen. Ik ontwikkelde mijn eigen stijl. Dit heb ik toegepast in mijn prentenboek.”

Minor

Het prentenboek Dali redt het regenwoud begon als opdracht voor school. “Ik deed een minor op de Hogeschool Utrecht en wilde graag een prentenboek maken. Ik had er 10 weken de tijd voor en had een eerste versie van het prentenboek gemaakt. Hiervoor heb ik drie verschillende verhalen geschreven en aan de hand van de feedback ben ik gaan kijken welk verhaal ik wilde gaan uitwerken. Vervolgens schreef ik het verhaal per pagina en tekende de bijbehorende illustraties.” Laura haar inspiratie voor Dali was haar eigen blauwe vogel.

“Na het afronden van de minor besloot ik een tweede versie te maken die een stuk groter was, met veel meer pagina’s en deze versie heb ik opgestuurd naar de uitgeverij. Met Dali redt het regenwoud wil ik kinderen bewust maken van de boskap. Hoe leuk is het als dat in een prentenboek kan!”

Toekomst

Momenteel werkt Laura bij GIGANT als junior marketeer, na het afstuderen van haar opleiding Communicatie en Multimedia Design. “Ik ben heel erg geïnteresseerd in wat er allemaal in de wereld gebeurd. Daarom zou ik graag een lange reis maken naar bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland of Australië, om met eigen ogen een ander deel van de wereld te zien. Daarnaast speel ik door de vele positieve reacties op mijn prentenboek met het idee om ooit nog eens een prentenboek te maken met een dergelijk thema. Of deze er komt of niet, blijven tekenen zal ik altijd!”

Wil je het prentenboek van Laura kopen? Je kan het boekje vinden op boekscout. Ook kan je het prentenboek volgen op Instagram.

Manon is een gediplomeerde portretfotograaf. Ze legt graag een connectie met de geportretteerde en vertelt door middel van een portret een dieper verhaal. Voor Apeldoorn Direct maakt ze momenteel een serie over Apeldoornse jongeren in tekst en beeld. Meer van haar werk is te vinden op www.bymanonvb.nl. Ben/ken jij een 15-25 jarige Apeldoorn die ook iets tofs doet? Stuur Manon een bericht om mee te doen aan de serie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!