Jong talent voor de lens: Manon van Bochove

Donderdag 10 maart 2022

Door Manon van Bochove

Portretfotograaf Manon van Bochove ontmoet jonge Apeldoorners met een bijzonder verhaal. Deze week: Manon zelf, als afsluiter van de serie. 

 

“Door middel van mijn fotografie wil ik altijd jouw verhaal vertellen.”

 

Vlak voor mijn afstuderen aan de Fotovakschool met de opleiding Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie kwam ik in contact met Apeldoorn Direct. Vanuit dit contact ontstond het idee om een samenwerking te starten, waarbij ik mensen zou fotograferen. Na wat brainstormen kwam ik al snel op het idee om jonge Apeldoorners te fotograferen. Ik ben zelf zo’n jonge Apeldoorner en ik vond het leuk om het kleine podium wat ik kreeg te gebruiken om andere jonge Apeldoorners ook een podium te geven. Bij het fotograferen hoorde natuurlijk dan ook een interview, om het podium ultiem te benutten. Voorafgaand aan de shoots maak ik vaak testfoto’s, om het licht te testen. Zo zijn al de bovenstaande zelfportretten ontstaan.

Interviewen

Toevallig had ik vlak voor deze Apeldoornse serie mijn afstudeerserie gemaakt, waarbij ik hoog sensitieve personen fotografeerde. Met deze mensen ging ik ook in gesprek, maar dit was wat gerichter en werd ook niet gepubliceerd. De interviews voor Apeldoorn Direct waren veel breder en moesten ook uitgewerkt worden, wat even wennen was. Eerlijk is eerlijk, het is best een uitdaging om vragen te stellen die nuttig zijn, ondertussen de antwoorden mee te typen en nuttige vervolgvragen te stellen, in plaats van te vragen naar iemands lievelingseten. Maar wat was het megaleuk om te doen! Ik heb 10 ontzettend gezellige, interessante en mooie gesprekken gehad met allemaal leuke Apeldoorners. Ik heb heel veel geleerd over onder andere muziek, sport, zorg en illustraties. Daarnaast wist ik ook niet dat je zo verwachtingsvol naar iemand kan kijken op het moment dat hij je koffie proeft, terwijl je geen barista bent. Na de interviews begon het fotograferen, en het was iedere keer bijzonder om te zien hoeveel ‘losser’ iedereen dan al was. Iedereen reageerde achteraf ook erg positief op de foto’s en ik heb ze overal voorbij zien komen, wat natuurlijk onwijs leuk is.

Toekomst

Ik vond het een hele eer om voor Apeldoorn Direct deze serie te maken en ben alle geportretteerden ook heel erg dankbaar! Het is nu tijd voor mij om nog verder te gaan bouwen aan mijn fotografiebedrijf, waar ik al heel enthousiast mee bezig ben. Door middel van mijn fotografie wil ik altijd jouw verhaal vertellen. Ik fotografeer, zoals je hebt kunnen zien, portretten, binnen maar ook buiten de studio, waarmee ik graag jouw echte ik wil laten zien. Daarnaast fotografeer ik ook graag de liefde tijdens bruiloften of loveshoots. Ik heb heel graag echt contact met iedereen die voor mijn lens komt. Zo ook bij alle brandshoots/commerciële shoots die ik doe. We werken samen een volledig plan uit, zodat jouw bedrijf het beste tot z’n recht komt. Alles is mogelijk! Niet alleen het eindresultaat, maar ook het proces daarnaartoe telt, zodat jij jouw echte ik terug zal zien. Ik hoop je dan ook snel voor mijn lens te zien!

 

Wil je Manon volgen of contact met haar opnemen? Ze is te vinden op Instagram onder de naam @bymanonvb.fotografie of kijk op haar website www.bymanonvb.nl.

 

Manon is een gediplomeerde portretfotograaf. Ze legt graag een connectie met de geportretteerde en vertelt door middel van een portret een dieper verhaal. Meer van haar werk is te vinden op www.bymanonvb.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!