Jong talent voor de lens: Naomi Seine, kleinkunst zangeres

Dinsdag 5 oktober 2021

Door Manon van Bochove

Portretfotograaf Manon van Bochove ontmoet jonge Apeldoorners met een bijzonder verhaal. Deze week: Naomi Seine, kleinkunst zangeres. 

“Ik wil verhalen vertellen tijdens het zingen”

Zodra Naomi de studio inloopt, zijn we al aan het lachen. De sfeer zit er direct goed in en al snel praten we over de start van haar zangcarrière: “Ik zat eerst op een sport, maar vond de fruithapjes in de pauze daaraan het leukste. Toen ben ik toch maar geswitcht naar een kinderkoortje op Markant, ik was een jaar of 9. Al vrij snel mocht ik naar een soort talentenklas, waarmee we iedere paar maanden een optreden mochten geven. Daar kreeg ik zangles van Mariëtte Bastiaansen. Ik wilde graag verder gaan met het vertellen van verhalen door middel van muziek. Daarom ben ik toen ik 14 was musicalles gaan volgen bij Tim Koldenhof.”

Zodra Naomi kon gaan studeren, koos ze voor de musicalopleiding Song en Dance in Zwolle waar ze ook is afgestudeerd. Daarna besloot Naomi om naar het Conservatorium in Utrecht te gaan en de opleiding Jazz en Pop te volgen. “Ik wilde graag vanuit mijn eigen gevoel en emoties zingen en leren om verhalen te vertellen door middel van een ander soort muziekopleiding. Om wel dicht bij mezelf te blijven, staat vast dat ik tijdens de opleiding door blijf gaan met kleinkunst.’

Chansons

Omdat ik de term kleinkunst eigenlijk maar vaag ken, legt Naomi uit dat het een vorm van cabaret is. Het is dus bijvoorbeeld ook zingend verhalen vertellen, eigenlijk een soort musical, maar dan vanuit jezelf. “Ik ben een enorm gevoelsmens, dus ik uit me ook heel graag in muziek en tekst.” Voorbeelden van Naomi zijn onder andere Theo Nijland, Wende Snijders en Maarten van Roozendaal. Al vanaf jonge leeftijd stond hun muziek thuis aan, wat er wellicht wel voor heeft gezorgd dat Naomi deze kant op is gegaan.

Kleinkunst stamt ook wel af van de Franse chansons. Dit sluit perfect aan op waar Naomi nu mee bezig is, samen met producer en pianist Hendrik Behnen. Ze maken een EP, die volgend jaar uitgebracht moet worden, met vertaalde Franse chansons van Jacques Brel in een nieuw jasje. Naast een tour met deze EP, lijkt het Naomi ook tof om een keer met een grote band op tour te gaan. Ze wilt zoveel mogelijk optreden, maar ook altijd blijven creëren.

Wil je Naomi blijven volgen? Dat kan via haar Instagrampagina.

Oproep voor jong talent

Manon is een gediplomeerde portretfotograaf. Ze legt graag een connectie met de geportretteerde en vertelt door middel van een portret een dieper verhaal. Voor Apeldoorn Direct maakt ze momenteel een serie over Apeldoornse jongeren in tekst en beeld. Meer van haar werk is te vinden op www.bymanonvb.nl. Ben/ken jij een 15-25 jarige Apeldoorn die ook iets tofs doet? Stuur Manon een bericht om mee te doen aan de serie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!