Jonge Apeldoornse creatievelingen krijgen uitdaging

Woensdag 18 oktober 2023

Door Tristan Zandstra

Grijs, saai en eenvoudig. Zo zien de meeste stroomkasten eruit. Een aantal van kasten in Apeldoorn krijgen een make-over van jong creatief talent, meldt de gemeente Apeldoorn. Op deze manier worden de stroomkasten vernieuwd op een ludieke manier. Jongeren, met of zonder ervaring, kunnen ontwerpen insturen. De gemeente, Liander, CODA, ACEC en GIGANT werken samen om creatieve jongeren te ondersteunen en verder te ontwikkelen. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd, zo werden er vorig jaar in september 22 stroomkasten aangepast omdat ook deze er verouderd uitzagen. Dit jaar zijn dat er 18.

Restauratie

De meeste stroomkastjes zien er verouderd uit. Of ze zijn beklad met graffiti, kauwgom of andere beschadigingen. Door middel van de jonge kunstenaars worden een groot aantal stroomkasten opgeknapt en zullen ze er beter uitzien dan voorheen. Vanaf het voorjaar van 2024 zouden inwoners van Apeldoorn niet meer hoeven te kijken naar de slecht uitziende kasten.

Meer informatie

Jongeren tussen de 14 en 27 hebben tot 13 november de tijd om een ontwerp in te dienen. Meer informatie kan je vinden op de website van de gemeente Apeldoorn. Bekijk de video hier beneden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!