Jonge moeders runnen De Kleine Foenix

Woensdag 20 maart 2013

Door Redactie

De Kleine Foenix

Op 3 april aanstaande opent wethouder Paul Blokhuis om 15:30 uur ‘De kleine Foenix’. De nieuwste en kleinste kringloopwinkel van Apeldoorn is gespecialiseerd in baby- en kinderkledingspullen en is gevestigd aan de Oude Beekbergerweg 62a. De winkel wordt gerund door jonge moeders en is op dinsdag tot en met vrijdag geopend van 10-16 uur, op zaterdag vanaf 12 uur. De kleine Foenix is een initiatief van kringlooporganisatie Foenix en het Coördinatiepunt Jonge Moeders Oost-Veluwe.

Foenix en het Coördinatiepunt Jonge Moeders Oost-Veluwe hebben de handen in een geslagen en samen het project De kleine Foenix opgestart. Binnen dit project krijgen (aanstaande) jonge moeders de kans om een traject te volgen. Binnen dit traject werken zij aan hun werknemersvaardigheden, arbeidsritme, zelfvertrouwen en doen zij uiteenlopende werkervaringen op. Na afloop van dit traject stromen de jonge moeders door naar een opleiding of betaalde baan.

Het Coördinatiepunt organiseert hulp aan (aanstaande) jonge moeders, met of zonder partner, op alle leefgebieden, waaronder huisvesting, inkomen en schulden, psychosociale problematiek, scholing en werk.

Stichting Foenix is een kringlooporganisatie in Apeldoorn. Door het inzamelen én verkopen van gebruikte goederen en grondstoffen, draagt de onafhankelijke stichting haar steentje bij aan het verminderen van de afvalberg. Daarnaast biedt Foenix een groot aantal reïntegratieplaatsen. Binnen deze plaatsen staat de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers centraal. Het kringloopbedrijf en de reïntegratietrajecten zijn dienstbaar aan elkaar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!