Jongens aangehouden voor woninginbraken

Dinsdag 31 januari 2012

Door Redactie

De politie heeft een onderzoek afgerond en proces-verbaal opgemaakt tegen een 19-jarige jongen zonder vaste- woon of verblijfplaats. De jongen wordt ervan verdacht elf woninginbraken te hebben gepleegd. Tijdens het onderzoek zijn twee andere jongens aangehouden die ook bij enkele inbraken betrokken zouden zijn. De aanpak van inbraken heeft een hoge prioriteit voor de politie.

De politie kwam de 19-jarige jongen op het spoor na een DNA-match. De recherche startte een onderzoek en de jongen is woensdag 23 november aangehouden. Hij zou ingebroken hebben bij woningen in Epse, Eefde, Beekbergen, Apeldoorn, Wolfheze, Wenum Wiesel, Bathmen, Raalte en Hoenderloo. Een 19-jarige jongen uit Den Helder is maandag 5 december aangehouden.

Hij bleek betrokken te zijn bij een inbraak in Wolfheze. Het onderzoek is voortgezet en op donderdag 5 januari is een derde verdachte aangehouden. Een 19-jarige jongen – ook zonder vaste woon- of verblijfplaats – zou betrokken zijn bij de inbraken in Epse en Eefde. Bij de inbraken zijn vooral sieraden, geld, navigatiesystemen, camera’s en computerapparatuur gestolen. De waarde van de totale buit wordt ongeveer 20.000 euro geschat.

De eigenaren van de woningen waar door de jongens is ingebroken zijn hierover geïnformeerd. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!