Jongerensite politie

Zaterdag 26 maart 2011

Door Redactie

De politie Noord- en Oost-Gelderland heeft deze week een nieuwe jongerensite over veiligheid gelanceerd. Brommers, loverboys of pesten op internet; op www.vraaghetdepolitie.nl vinden jongeren 101 vragen en antwoorden over veiligheid.

Jongeren tussen de 12 en 16 jaar zijn voor de politie een lastig bereikbare groep. Uit onderzoek werd duidelijk dat zij worstelen met allerlei veiligheidsvragen. Mag je je brommer opvoeren? Hoe zit het nou met loverboys? Wat moet je doen als je gepest wordt op internet? Het antwoord op dit soort vragen horen ze graag van de politie, omdat ze de politie als een betrouwbare bron zien.

De informatie op vraaghetdepolitie.nl sluit goed aan bij wat de jeugd wil weten. Jongeren hebben zelf aangegeven wat hun vragen zijn, en die zijn door de politie op de site gezet. Alle vragen zijn ingedeeld op onderwerp.

Op de site staan veel korte films, die ook antwoord geven op vragen van jongeren. Bezoekers kunnen niet alleen zoeken naar antwoorden, maar ook rechtstreeks een vraag aan de politie stellen. Zo is de site interactief en is het ook mogelijk de site steeds aan te vullen met nieuwe vragen. Alle vragen komen centraal binnen bij de zogenaamde ‘backoffice’ bij de politie Haaglanden. Algemene vragen publiceert de politie direct op de site, zodat ook andere jongeren de antwoorden zien. Persoonlijke vragen beantwoordt de backofficemedewerker persoonlijk. En als het kan anonimiseert en herschrijft de politie ze tot een algemene vraag.

Doel van de site is om jongeren aan het denken te zetten over veiligheid èn om hun vertrouwen in de politie te vergroten. Doordat de politie jongeren via de site de mogelijkheid biedt om een vraag aan de politie te stellen, ontdekt de politie nog beter wat er speelt onder jongeren. Ook is de drempel voor jongeren zo veel lager om contact te zoeken met de politie. De politie hoopt jongeren via de site te kunnen helpen met vragen of problemen waar ze mee worstelen en de verwachting is dat de site beter aansluit bij hun manier van communiceren.

Daarnaast blijft de politie bijeenkomsten voor 12- tot en met 16-jarigen organiseren om te achterhalen wat hun vragen zijn over een bepaald thema. Doel hiervan is in contact te blijven met jongeren, de kloof tussen politie en jongeren verder te verkleinen en meer begrip en vertrouwen over en weer te creëren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!