Julius in Gigant: Together we are Young!

Woensdag 4 juni 2014

Door Pedro Waldenaar

Angela Stouten

Julius in Gigant: Together we are Young! 

Zondag 1 juni 16.15: gratis toegang tot Julius! Koopzondag; korenfestival en de band Julius in Gigant; wat wil een mens nog meer??

Bij het komen aanlopen bij Gigant waait een stevig muziek ritme je tegemoet. Naar binnen! 2 vrouwen en 6 mannen spelen met zoveel passie en plezier; dat je er bijna vrolijk van wordt. Een blonde Jongen is de leadzanger, lijkt op Rod Stewart in zijn jonge jaren. Twee mooie meiden en 6 heren in de kracht van hun leven. En de muziek is krachtig; allemachtig krachtig.

Het klikt tussen de bandleden, de wil om er wat van te maken is aanwezig. En er is bier en er zijn bitterballen. Wat wil een mens inderdaad nog meer? Brood en Spelen; het is voorhanden in Apeldoorn. Er wordt gestart met “Don’t Stop”. Een passende titel om mee te beginnen; hoop inderdaad niet dat hierna wordt gestopt. Er zullen nog 12 liedjes volgen. Bij het liedje: “She puts a smile on my face” krijg ik inderdaad een glimlach op mijn gezicht. Bij “No Tomorrow” wordt het wat zwaarder: is er geen toekomst voor Julius? Gelukkig blijven ze doorspelen: “I can’t get enough”.

Het is ongedwongen muziek. De intro’s zijn stevig en aangenaam, soms wordt de vaart verloren verderop in het liedje. Het publiek zit buiten en binnen, blijft zitten waar ze zitten. Boeit de band hen zo? Naast de goede samenwerking lijkt er ook nog wel verlegenheid in de band te zijn. Het mag best wel brutaler, opener, meer in beweging.

De jongens van JULIUS hadden ieder voor zich al heel wat gespeeld. Dat is te merken; het klinkt professioneel en de muziek is ongedwongen. De liedjes ademen de sfeer uit van een combinatie van melodie, ritme en tekst. De liedjes zijn leuk maar ook serieus. Dit is kunst: leuke liedjes maken met een serieuze ondertoon.

Naast het aanwezige publiek zijn er meer mensen onder de indruk: A&R manager Menno Timmerman (o.a. Ilse Delange, Krezip, Sabrina Starke en Kensington) krijgt een demo in handen en besluit daarop het label Innercore op te richten, met als eerste doel het debuutalbum van JULIUS maken. Het resultaat is een debuutalbum vol sterke radioliedjes die knap in elkaar zitten. Goede popmuziek waar het vakmanschap, de passie en het plezier van af te horen zijn.

Bij het laatste nummer is de verlegenheid weg: “Together we are Young”. Mooi gezongen en gespeeld; de brutaliteit is er. Het wordt prachtig gespeeld en gezongen, het is zinderend.  “Together we are Young”; het lied heeft bereikt dat we met zijn allen, band en publiek, jong zijn. Kijk…. en dat is nu kunst!

Setlist:  Don’t stop; give it up; she puts a smile on my face; higher; no tomorrow; shake your moneymaker; I’ll be around; bright lights, big city; love; I can’t get enough; get together; back to the days; together we are young. 

Bandleden: Zang: Koen Brouwer; Gitaar: Erik Meereboer; Ak. Gitaar: Michiel Rietveld; Drum: Paul Bos; Toets: Sander Bos; Koor: Michelle van Nood; Nienke Cussel; Bas: Nick Kamphuis

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!