Juridisch Loket in Apeldoorn met videospreekuur

Vrijdag 28 februari 2014

Door Redactie

Medea Huisman

De inwoners van Apeldoorn en omgeving met een smalle beurs hoeven niet meer ver te reizen voor gratis juridisch advies. Het Juridisch Loket biedt sinds kort videospreekuren aan in het gemeentehuis.

Het videospreekuur is een pilot van het Juridisch Loket in samenwerking met gemeente Apeldoorn. Wie advies nodig heeft, belt eerst met het Juridisch Loket. Als een klant meer juridische hulp nodig heeft, maakt hij een afspraak voor het videospreekuur. In een speciaal daarvoor ingerichte kamer in het gemeentehuis van Apeldoorn wordt live verbinding gemaakt met een jurist van het Juridisch Loket. Daarna stelt de klant via een groot scherm zijn vraag.

Eerder reisden inwoners van Apeldoorn en buurtgemeenten naar Amersfoort, Zwolle, Zutphen of Arnhem voor een persoonlijk juridisch advies. Nu kunnen ze dichter bij huis blijven. Algemeen Directeur van het Juridisch Loket Jan Albert Waal: “Onze klanten hebben vaak weinig te besteden. Het aanbieden van videospreekuren op plaatsen waar we minder goed bereikbaar zijn scheelt zowel in reistijd als reiskosten voor de klant. Het is nu nog een test, maar de eerste ervaringen met het videospreekuur zijn positief”.

Door de economische crisis en het stimuleren van eerstelijns rechtshulp blijft het aantal vragen aan het Juridisch Loket sterk stijgen. Omdat een juridisch probleem vaak ingewikkeld is en emotioneel, is persoonlijk advies van een jurist vaak gewenst. Door middel van deze pilot wordt gekeken of onze klanten met een laag inkomen goed geholpen zijn met een advies via een videoscherm. Het ministerie van Veiligheid en Justitie maakt subsidie vrij voor deze innovatieve proef.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?