Help de bevolking van Oekraïne

Just do it!

Woensdag 22 februari 2012

Door christenunie apeldoorn

Afgelopen woensdag is er een prachtig initiatief in Apeldoorn gestart. Het Coördinatiepunt Jonge Moeders Oost-Veluwe heeft samen met Hera, MD Veluwe, JIP (Iriszorg) en het Jongerenloket een training ontwikkeld voor jonge moeders. Het Coördinatiepunt Jonge Moeders Oost-Veluwe is een tweedelijns meld- en coördinatiepunt voor tienermoeders en jonge moeders met meervoudige problemen.

Just do it is een training waarbij de jonge moeder via diverse methodes in contact komt met haar eigen kracht. Er worden diverse thema’s behandeld die te maken hebben met zelfbeeld, uitstraling, keuzes maken, grenzen stellen.

Eind vorig jaar heeft het coördinatiepunt samen met de betrokken partijen een proef gedraaid met de Just do it– training, waaraan 10 jonge moeders hebben deelgenomen. “Het bijzondere aan deze training is dat het een combinatie is van leren, ontdekken en voelen. De deelnemers worden uit hun comfortzone gehaald en leren te vertrouwen op hun eigen kracht. Doel is dat zij duidelijker grenzen aangeven, bewuster keuzes maken en hierdoor zelfvertrouwen opbouwen”, aldus Astrid Willemsen van het Coördinatiepunt.

Uit reacties van de deelneemsters blijkt dat ze met een goed gevoel op de proefpilot terugkijken. Alle reden om de training actief aan te bieden aan meiden die daardoor beter in staat zijn zichzelf en hun kind een goede start mee te geven! Giften zijn welkom, kijk HIER voor meer informatie.

Hanna Riezebos – fractievertegenwoordiger ChristenUnie

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?