Kanaal heeft nieuwe blikvanger

Dinsdag 18 maart 2014

Door Leefbaar Apeldoorn

Wikimedia


In het Apeldoorns kanaal ligt ter hoogte van de fietsersbrug “de Freule” een nieuwe blikvanger. 7 Canadese kano’s vormen een lang lint dat zachtjes meedeint met de stroming. Als kunstwerken zijn op iedere kano drie letters gemonteerd die samen een tekst vormen.

“het plaatsen van de kano’s trok de nodige bekijks” zegt initiatief nemer Wim Willems. “Mensen reageerden positief dat we op deze wijze het kanaal wat wilden verlevendigen”. De letters zijn zo gemonteerd dat de meeste mensen even tot zich door laten dringen wat ze lezen. “Het is leuk om mensen die langs fietsen de tekst hardop te horen uitspreken en herhalen.” vult Peter Messerschmidt de woorden van Willems aan.

Beiden zijn van  Leefbaar Apeldoorn (lijst4), de partij de zich sterk maakt voor het bevaar maken van het kanaal. Dat dat niet ingewikkeld hoeft te zijn wilden ze bewijzen met hun ludieke actie. “Het gaat in eerste instantie om de wil en het zien van kansen. Het is toch vreselijk dat we er niet in slagen om een vergunning tegen een redelijke prijs te regelen voor een restaurantboot.” zegt Messerschmidt. “Wij verwachten een positief effect zodat er meer activiteiten op- en rond het kanaal plaats gaan vinden en dat we met elkaar het waar gaan maken in plaats van belemmeringen opwerpen.” aldus Willems. Beiden zien het al voor zich dat vanaf een terrasje zichtbaar is dat de eerste bootjes afmeren langs de kade of zelfs in een haventje.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!