Kennen de winkeliers hun klanten nog ?

Vrijdag 3 juni 2011

Door Peter Vroon

Bij Blokker aan de Hoofdstraat kochten we onlangs 2 tuinstoelen en vroegen om een steekwagentje om ze richting auto te vervoeren. Uiteraard werden we bediend. Na eenmaal alles opgeladen te hebben, werd er gezegd dat  ik mijn identiteitsbewijs moest inleveren en deze terugkreeg als ik het karretje terugbracht. Ik was lichtelijk verbouwereerd toen dit gevraagd werd en vraag me dan ook af of dit juridisch wel kan allemaal. Ik geef mijn ID niet af aan een winkelier. Zo ook nu niet, met als gevolg dat mijn schoonmoeder als ‘onderpand’ in de winkel bleef.

Wat vinden jullie hiervan, kan dit of niet ? De Hoofdstraat staat vol met grote winkelketens die hun klanten niet persoonlijk meer kennen. Het zijn dan ook geen echte Apeldoornse bedrijven. Daaraantegen, als je de kleinere straten en wijken ingaat, dan kennen de winkeliers hun klanten wel persoonlijk en zijn meer bereid te helpen. Zij vragen me niet mijn ID in te leveren.Het doet me denken aan vroeger met de hulpvaardige melkboer, slager, bakker en kledingwinkel. De lokale bedrijven kennen hun klanten gelukkig nog. Ik hoop dat dit een incident was en geen nieuwe rage van de Blokker en Vendex gerelateerde bedrijven. Ben benieuwd naar jullie mening over deze kwestie.

Foto: Peter Vroon

Lezersactie: Heerlijke HighTea met gratis prosecco en glaasjes

Bestel nu voor maar € 39,50 via Apeldoorn Direct

Bestel snel deze High Tea en voor je het weet staat deze goed gevulde etagère van HighTea Apeldoorn bij jou op tafel, inclusief sfeervolle aankleding om jullie high tea helemaal af te maken.

Bestel nu

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?