Kensington hoofdact Drakenbootconcert

Zondag 1 april 2018

Door Redactie

Het openingsconcert van het Grolsch Drakenbootfestival op vrijdag 22 juni wordt ongekend groot. Begin dit jaar werden al de​ eerste namen van de line-up voor ‘Lexman Drakenboot in Concert’ ​bekend​ gemaakt. Nu kunnen ze ook de hoofdact aankondigen. En ze hebben groot nieuws, want de meest succesvolle en populairste Nederlandse band van dit moment komt naar Apeldoorn: Kensington.

​Kensington​

Kensington is in 10 jaar van ​een ​Utrechts​e​​ ​schoolband​​ ​gegroeid ​naar een onwaarschijnlijk populaire festival- en stadionact. ​De band heeft net vijf uitverkochte concerten in de Ziggo Dome én een uitverkochte tour langs het Nederlandse clubcircuit achter de rug. Hun laatste album is inmiddels dubbel platinum. In januari dit jaar wonnen ze de Popprijs,​ ​de prijs die wordt uitgereikt aan een Nederlandse popact die het afgelopen jaar iets uitzonderlijks heeft gepresteerd. Gitaarbands hebben het best moeilijk tegenwoordig, tussen alle dance en hip-hop. Maar Kensington krijgt het voor elkaar om onafgebroken hoog genoteerd te staan in de plaatverkoop- en streaminglijsten en in uitverkochte, volle zalen te spelen.​ En in juni kun je ze bij het Drakenbootfestival zien!

Bijzonder

,,Het was een lange weg, maar het is gelukt om ze naar Apeldoorn te halen”, aldus Eric-Jan Westen, organisator van het festival. ,,Zo’n groot concert als dit, met zulke namen, is in Apeldoorn echt bijzonder. Daarmee steken we ook behoorlijk onze nek uit. Er moet heel veel geregeld worden voordat een band als deze komt. Alles moet kloppen. Het podium moet bijvoorbeeld weer groter worden dan voorgaande jaren. De lichtshow nóg mooier, en het geluid nóg beter dan het al was. Maar dan staat er ook wel een onvoorstelbaar geweldige show, met zelfs 7 gave bands. In Apeldoorn.​ ​Dat wordt echt een unieke, onvergetelijke avond. En bovendien voor een redelijke prijs, in de stadions en op de landelijke festivals betaal je al gauw het dubbele voor een kaartje.”

​Programma​

​Het Drakenbootfestival wil een laagdrempelig gezinsfestival zijn, waar voor iedereen wat leuks te beleven is. Van jong tot oud, en voor elke muzieksmaak. Dat is ook terug te zien in de line-up. Eerder werd al bekend dat dit jaar Diggy Dex, Wulf, Lil Kleine, Danny Vera, Michelle David and the gospel sessions en Ooostblok een show komen geven. De bands spelen afwisselend op twee podia: de Mainstage en de Plato stage – een wat intiemere setting in een grote festivaltent. Tussen de shows op de Mainstage door, tijdens de change-overs, draait onze eigen Apeldoornse DJ Chiel de leukste hits op het festivalterrein. De presentatie van het concert is in handen van Sander Hoogendoorn​, d​e 3FM DJ die in december ​in het glazen huis van Serious Request​ zat​​.​ Een uitgebreid programma, waardoor de avond ook wat vroeger begint. Om 17.00 uur gaan de deuren open en staan er meer dan 15 foodtrucks klaar met lekkere hapjes en maaltijden om de avond mee te beginnen. Het concert duurt tot 01.00 uur.

Kaartverkoop

​​Op 1 februari ​is de kaartverkoop gestart. De Lucky Bird Tickets waren binnen een dag uitverkocht. Er zijn op dit moment nog een aantal Early Bird Tickets beschikbaar, voor 29,50 euro​. De prijs van een Regular ticket is in de voorverkoop 32,50 euro. Tijdens het festival kost een kaartje aan de deur 37,50 euro. Alle prijzen zijn inclusief service-kosten, er komen dus géén kosten meer boven op. Voor meer informatie en tickets zie de website van het festival: www.grolschdrakenbootfestival.nl.

DE BANDS:

WULF

Wulf’s ‘Mind Made Up’ was een dikke hit afgelopen jaar. Het nummer is een deel van zijn levensverhaal en gaat over hoe hij heeft gekozen voor de muziek. Deze maand kwam zijn nieuwe singel uit “All things under the sun”. Zijn stem ken je vast en zeker ook van ‘Summer On You’, dé zomerhit van 2016 van Sam Feldt, Lucas & Steve, featuring Wulf.

LIL KLEINE

Deze in Amsterdam opgegroeide rapper met meer dan twee miljoen volgers op social media heeft vele hits, nummer 1 noteringen, een Edison en uitverkochte tours op zijn naam staan. Zijn bekendste hits zijn “Krantenwijk”, Drank & Drugs”, “Alleen”, “Loterij” en “Niet omdat het moet”.

DIGGY DEX

Diggy Dex is geen stereotype rapper. In zijn liedjes zet hij gevoelige teksten over liefde, geboorte en scheiding op fraaie melodieën, die neigen naar het geluid van een singer-songwriter. Met zijn band komt hij al zijn bekende hits spelen, zoals “Ik Huil Alleen Bij Jou”, “Treur Niet (Ode Aan Het Leven)”, en de remix van “Ik geloof”.

DANNY VERA
Danny Vera werd bij het grote publiek bekend als jarenlange huisband van het programma ‘Voetbal Inside’. In 2015 dook hij voor het eerst de theaters in om het publiek te trakteren op een portie onvervalste rock-‘n-roll à la Chris Isaak, Johnny Cash en Elvis Presley. Zijn theatershows zorgen voor uitverkochte zalen.

MICHELLE DAVID

Deze Amerikaanse zangeres met haar fantastische soulvolle stem was backing vocal bij Diana Ross en Michael Bolton en maakte deel uit van ‘Big, Black & Beautiful’. Ruim twee jaar geleden maakte ze samen met twee gitaristen de CD ‘The Gospel Sessions’, recht uit het hart van de soul. Deze bleek zo aan te slaan dat ze inmiddels met hun derde album aan het toeren zijn.

OOOSTBLOK

Acht robuuste kerels met een nog robuuster repertoire. Van Balkan tot Gyspy, traditioneel tot modern, we kunnen je één ding garanderen: Wanneer Ooostblok speelt, is het een grandioos feest! Stuk voor stuk geboren in het verre oosten van het land, de connectie met deze muziek is er dus altijd al. Hun missie: De tent afbreken!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Concert Drakenbootfestival

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!