Kies dit jaar voor een Duurzame Kerstboom

Donderdag 1 december 2022

Door Redactie

Koop een duurzame kerstboom

Kinderboerderij Laag Buurlo is dit jaar voor het eerst een uitgiftepunt voor duurzame kerstbomen. Hiermee steun je niet alleen de natuur, maa ook de kinderboerderij. Voor elke verkochte kerstboom gaat er namelijk €5,- naar Kinderboerderij Laag Buurlo. Je duurzame kerstboom kun je tot en met donderdag 8 december bestellen. Vanaf 3 december t/m 11 december kun je jouw bestelde kerstboom komen ophalen tussen 10:00 uur en 15:30 uur bij Kinderboerderij Laag Buurlo.

Waarom een duurzame kerstboom?

De Servische spar met kluit wordt geleverd in een herbruikbare pot, die de volgende jaren ook gebruikt zal worden. ​Jouw boom wordt na de feestdagen definitief geplant in een bos of op een landgoed. Het is geen adoptieboom. De ervaring leert dat de overlevingskans bij adoptie erg klein is. De Nordmann wordt geleverd zonder kluit. Voor iedere verkochte Nordmann worden er twee jonge boompjes terug geplant. Dit kunnen eiken, elzen, essen, meidoorns of berken zijn. Maar ook bijvoorbeeld een Douglas spar. Ook de verkochte Nordmann bomen worden weer ingenomen. Deze bomen worden verwerkt tot compost/houtsnippers en worden op die manier weer terug aan de natuur gegeven.

“Steun de missie: geen boom meer bij het afval, maar alle bomen terug in de natuur!” is de slogan van deze actie van Kinderboerderij Laag-Buurlo.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!