Kinderen reizen gratis met het OV in de voorjaarsvakantie

Vrijdag 22 februari 2019

Door Redactie

Lekker even ontspannen samen met de kids in de voorjaarsvakantie? Van 16 februari tot en met 31 maart mogen kinderen gratis mee in de bus of regionale trein.

En niet alleen in de voorjaarsvakantie. Ruim 6 weken lang, van 16 februari tot en met 31 maart, reizen kinderen gratis in de bussen en regionale treinen in Gelderland, Overijssel en Flevoland (behalve Almere en Lelystad). Per betalende passagier van 18 jaar of ouder mogen er maximaal drie kinderen tot en met 11 jaar gratis mee.

Bestel je gratis e-ticket

Via www.ervaarhetov.nl of de Ervaar het OV-app kunnen mensen hun gratis e-ticket bestellen. Zo kunnen ouders en grootouders gemakkelijk met de kids in het OV stappen. Het e-ticket is geldig op werkdagen na 9 uur en in het weekend de hele dag en is de hele maand onbeperkt te bestellen. Op de website zijn ook leuke tips te vinden voor reizen met kinderen in het OV.

Ervaar het OV

Ervaar het OV biedt regelmatig kortingsacties voor het openbaar vervoer. De provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland en vervoerders Arriva, Blauwnet, Breng, Connexxion, OV Regio IJsselmond, Syntus Gelderland, Syntus Overijssel en Twents hebben de handen ineengeslagen om voordelige acties en OV-abonnementen aan te bieden. Zo kunnen mensen het OV op een laagdrempelige manier ervaren en voordelig met de bus en trein reizen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!