KinderKaravaan in het Zuiderpark

Woensdag 16 augustus 2023

Door Kevin van Es

Het Zuiderpark was het toneel van de KinderKaravaan, een theaterproject reizend door de parken van Apeldoorn, Beekbergen, Klarenbeek, Zutphen en Lochem. Tijdens de tour, georganiseerd door Theater Orpheus, plan-d, Schouwburg Lochem en Theater Hanzehof, wordt iedere dag tweemaal de voorstelling ‘Au!’ vertoond.

Op het toneel

De blauwe stoeltjes op het grasveld in het Zuiderpark zijn goed gevuld met aanwezige kinderen. Ook veel bezoekers hebben een kleedje meegenomen. Op het decor staan enkele dozen, een hek en een schommel. Het verhaal neemt de jonge bezoekers mee in de zoektocht naar een konijn, die een van de spelers verloren is. De kinderen worden betrokken door het drietal op het toneel. 

Het toneelstuk leert de kinderen, op een grappige manier, dat het leven niet alleen maar leuk is. De acteurs laten zien dat je op veel verschillende manieren pijn kunt krijgen, hoe je andere pijn kan geven, maar ook hoe je iemand moet troosten. Op het eind vinden ze het konijn, in een doos die al sinds het begin van het stuk op het podium lag. De kinderen worden naar voren geroepen, hier krijgen ze de kans om met de (houten)konijnen te spelen.

Enthousiast

Linu werkt in de productie bij theater Orpheus. Ze noemt het optreden, en alle optredens tot nu toe, geslaagd: “De kinderen vinden het herkenbaar. Ze zijn enthousiast en betrokken.” Gedurende het 40 minuten durende optreden, lukt het de meeste kinderen om de aandacht erbij te houden. Volgens de medewerker werkt het mee dat er veel gebeurt in de voorstelling.

Volgend jaar

Vorige week stopte de Karavaan in Zutphen, Klarenbeek, Beekbergen en Lochem. Afgelopen dagen stonden de Apeldoornse parken op het programma. De voorstelling was te zien in het Matenpark, achter Dok Zuid, Bij de Speelweide in Berg & Bos, in het Mheenpark en in Park Zuidbroek. Op de vraag of de KinderKaravaan volgend jaar weer op pad gaat, antwoordt Linu: “Zeker weten! Ook volgend jaar gaan we tijdens de zomervakantie, met een nieuwe voorstelling, weer op tour.”

Meer informatie

Het reizende theaterproject is tot en met 18 augustus te zien in diverse Apeldoornse parken, meer informatie vind je op de site van Theater Orpheus.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!