Klein, groter, grootst of grootst, kleiner, kleinst?

Woensdag 28 mei 2014

Door Wilco Westrik

Enkele weken geleden las ik in de stentor het volgende artikel betreffende het a.s. concert van Marco Borsato in jawel ons eigen Apeldoorn.

Gelijk dacht ik wow wat is er nog mooier dan als Apeldoorner getrakteerd te gaan worden op een grote artiest van formaat, een thuiswedstrijd te gaan zien en meemaken en last but not least op de fiets ernaar toe te kunnen. Euroticket was het bedrijf die o.a., zo las ik  inspanningen, had verricht om het concert binnen te slepen. Chapeau voor dit bedrijf.

Zij het niet dat ik al kaarten had gekocht om met ons hele gezin en aanhang a.s. woensdagavond naar het Ziggodome in Amsterdam te gaan. Bij de bestelling ook maar gelijk een tweetal parkeerkaarten á 8.00 euro te hebben aangeschaft. Dus reken maar uit. Niks op de fiets, niks een half uur voor aanvang vertrekken zodat je toch op tijd kunt aanschuiven bij dit mega concert. Dat wordt in de auto tegen de klok van 16.00 uur vertrekken richting Amsterdam, hopende op geen al te grote files en ander ongemak. Natuurlijk komt daar nog wel een hapje en drankje bij.

En toch….toch denk ik dan met weleer terug aan nog niet zo heel lang geleden, het concert van de heren van “ Van Dik Hout” of van “ De Dijk “. In ons eigen Apeldoorn, in de mooie Popzaal van De Gigant, het op armlengte afstand kunnen en mogen aanraken van Huub, het meegenomen worden door zijn woordenschat aan poëtische geschreven songs.

De Gigant welke ook op een steenworp afstand ligt van ons huis en met de fiets ( zonder parkeerkaart ) prima te bereiken is. Klein, overzichtelijk, gemoedelijk, gunstig prijskaartje en tevens een eigen woonplaats concert. Toch is dat gezien het zware weer waarin De Gigant momenteel schijnt te verkeren niet meer het geval. De concurrentie van Hedon in Zwolle zal hier ongetwijfeld mede debet aan zijn maar ook het wensenlijstje van de artiest zelf en de programmering.

Maar toch….ga ik liever op de fiets dan in de auto pakweg honderd kilometer weg hier vandaan om naar een artiest te kijken. De grote bureaus en management hebben het voor het zeggen. Misschien moeten we blij zijn dat ook Apeldoorn wordt aangedaan. De wellicht onderlinge samenwerking tussen Libema en Euroticket zal het optreden in het Omnisport op kun conto kunnen bijschrijven. Gemeente Apeldoorn ( nu nog eigenaar ) zal moeten gaan nadenken over het aflopende contract met de Libema.

Dat geldt eveneens voor het inrichten van de ooit zo mooi beloofde IJsbaan van de club DNIJ die er maar niet lijkt te mogen komen. Gloren er wellicht nieuwe ronde, nieuwe kansen voor de Gemeente Apeldoorn? Wielerwedstrijden ( als de baan is gerepareerd ), tenniswedstrijden en last but not least een overdaad aan popconcerten. Zij zullen Apeldoorn mede weer op de kaart moeten gaan zetten…of toch niet? Behoud voor kleine zalen bestemd voor muziek, toneel, dans zal dan ook behouden moeten blijven. Dat kan behalve als de subsidiekraan naar De Gigant gesloten en afgeknepen blijft worden. Zij hebben ook recht op een eerlijke kans om binnen hun marges weer een goed concert van formaat neer te mogen zetten.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit als je het hebt over een mooi concert op fiets afstand van je woonhuis? Klein, kleiner, kleinst of groot, groter, grootst?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!