Kloppend hart van de Giro Apeldoorn vindt zijn plek at #Wielerhub

Maandag 25 januari 2016

Door Wilco Westrik

,,Maak er een feestje van!”, riep Mart Smeets de ongeveer 100 enthousiaste aanwezigen afgelopen donderdagavond toe. Smeets was op de uitnodiging van de heren van de #wielerhub ingegaan om akte de presence gegeven door in de trein te stappen en aan te schuiven in de Chasse Patate.

Een initiatief van de twee partijen Fietskoeriers en Sporteyes. Voordat de sprekers aan de tafel van start mochten gaan werd er eerst een officieel moment geprikt om door Mart Smeets zelf de #wielerhub een officiële ‘go’ te geven door middel van het onthullen van een mooi en stijlvol roze bekleedde ‘Ikea’-stoel te onthullen. Hierop afgebeeld een kaart van de proloog van de route welke in Apeldoorn zal worden verreden. De zaal bestond uit wielerfans, wat ondernemers, samenwerkende partners waaronder afgevaardigden van de Gemeente Apeldoorn maar tevens een heus team van de Mont Ventoux van Pluryn het Hietveld uit Beekbergen. Zij mochten uit handen van één van hun cliënten aan Mart Smeets een mooie mand met daarin verwerkt zelfgemaakte producten aanbieden.

De Gemeente Apeldoorn wil samen met de beide partijen bekijken wat de mogelijkheden zijn om tijdens dit evenement met elkaar op te trekken. Het bieden van kansen en mogelijkheden staat hierbij voorop. Helpende handjes zijn altijd welkom en nuttig als zinvolle en passende dagbestedingsactiviteiten gaven partijen dan ook aan. Dan namelijk is er sprake van een win-win situatie.

In de vroege vooravond werd ruimschoots tijd en ruimte vrijgemaakt om op lokaal niveau met een aantal ondernemers waaronder: Hans van Bon ( juist ja…de vader van Leon ) en Peter Koperdraad van Merida Benelux van gedachten te wisselen over het binnenhalen van de Giro in ons eigen Apeldoorn. De route, de kansen, de namen. Geen kans werd onbenut gelaten om samen met Mart aan tafel zaken die de wielerwereld aan gaan te bespreken. Onder het genot van een flesje rode Italiaanse wijn en wat lekkere hapjes deed Mart het na verloop van tijd het zelf wel en al snel volgden de oude verhalen uit lang vervlogen tijden over Wim van Est, Gerrie Kneteman. Ook actuelere zaken waaronder natuurlijk doping en een ieders kijk hierop werden niet geschuwd.

,,We doen met ons lijf wat wij zelf willen dat er gebeurd” en 1000 dagen wachten op uitslag van een doping test en het vervolg waren zoal kreten uit de mond van de inmiddels 69 jarige (sport) verslaggever, schrijver en presentator. Je merkt in alles dat dat bij Mart zoals hij dit ook in zijn nog uit te komen nieuwste boek beschrijft, de geur van de koers nog vers is. Destijds keek deMart dan ook even weg van alle leugens en bedrog, meestal echter kon hij de verleiding van het verslaan van een mooie bergetappe niet weerstaan. Daar waar vriendschappen ontstonden, de firma list en bedrog hoogtij vierden en last but not least de affiniteit en liefde voor het vak en de ontmoeting het overwon zal ook hier in het Apeldoornse wij er zelf als Apeldoorners een heus Italiaans feestje van moeten gaan maken opperde deMart.

U kunt als Apeldoorner met allerhande vragen over de Giro het pand natuurlijk binnenlopen. Dit om uw vraag te stellen aan de heren en dames van de Gemeente die ook hier hun tijdelijk onderkomen gehuisvest hebben. Kijkt u dan gelijk eens even om u heen naar het interieur, de frisse kleuren en geniet van het enthousiasme van de heren van de #wielerhub zelf. Zij zijn namelijk degenen inclusief sponsoren en de Gemeente Apeldoorn die deze plek tot een tijdelijk iets bijzonders hebben gemaakt en waar nog een hoop staat te gebeuren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!