Kom werken bij Apenheul

Donderdag 6 april 2017

Door Redactie

Jongeren en ouders van jongeren uit Apeldoorn, opgelet! Heb je nog geen vakantie-/bijbaantje? Lijkt het je leuk om bij Apenheul te werken? Dan zoekt het park jou! Apenheul, afgelopen jaar uitgeroepen tot hét leukste uitje van Nederland, opent op 16 april de deuren voor het 46ste seizoen. Het park heeft nog een aantal vacatures openstaan en is op zoek naar oproepkrachten voor verschillende afdelingen (allround) en flexkrachten voor de horeca en bezoekersservice.

De vacatures bij het dierenpark zijn in principe voor het hele seizoen, wat duurt tot 5 november. ,, Het werk bij de Apenheul is leuk omdat je bezoekers een leuke dag uit bezorgt in een heel erg mooi park”, meldt Odette ten Bulte van Apenheul. ,,Daarnaast werk je met een grote groep leeftijdsgenoten waardoor er een goede sfeer heerst. In totaal werken er vanuit Randstad in het hele seizoen circa 150 tot 200 medewerkers op verschillende afdelingen.”

Wat kan je verwachten?

Als weekend-/vakantiekracht ben je inzetbaar binnen de afdeling horeca, de bezoekersservice en in de souvenirshop. Je zorgt dat bezoekers een onvergetelijke dag hebben in Apenheul. Apenheul biedt een enorm leuke baan waar je in een groot team met enthousiaste leeftijdsgenoten komt te werken. Naast hard werken is er plaats voor gezellige activiteiten. Tijdens het seizoen krijg je een studiepas waarmee je Apenheul gratis mag bezoeken.

Bij Apenheul doe je veel staand werk en zal je flexibel moeten zijn vanwege de sterk wisselende werkdruk. De werktijden zijn variërend, omdat ze op basis zijn van de bezoekersaantallen. Voor de functies vragen we ook om flexibele inzetbaarheid in het weekend, als ook tijdens de feestdagen en vakanties.

Wat verdient dat?

Natuurlijk ben je ook benieuwd wat je zal gaan verdienen. Afhankelijk van je leeftijd zal je starten met het volgende salaris bruto per uur.
Flexkracht afdeling
15 jaar € 2.86
16 jaar € 3.34
17 jaar € 4.29
18 jaar € 5,19
19 jaar € 6,19
20 jaar € 7.08
21 jaar € 8.50
22 jaar € 9,54

Oproepkracht Apenheul
15 jaar € 2.86
16 jaar € 3,30
17 jaar € 3.77
18 jaar € 4,34
19 jaar € 5.01
20 jaar € 5.87
21 jaar € 6.92
22 jaar € 8.10
23 jaar € 9.54

Hoe is het om bij Apenheul te werken?

Julian, Esther en Larissa gingen je in seizoen 2014 voor in een baan als parksteward, medewerkster horeca en gastvrouw:

Julian (parksteward): ,,Ik heb twee jaar als parksteward gewerkt bij Apenheul. Als parksteward heb je een afwisselende baan. Zo kun je bijvoorbeeld bij de ingang van het park worden geplaatst, waarbij je erop moet toezien of de bezoekers wel of geen aapvrijetas nodig hebben. Of kun je in de gebieden met loslopende apen worden geplaatst. Een belangrijke taak is toezien op een veilige situatie voor mens en dier door controle en handhaving van de parkregels. Op sommige momenten zal je dan ook de bezoeker moeten aanspreken. Bijvoorbeeld dat er niet mag worden gegeten bij de loslopende apen. Zelf ben ik eigenlijk meer werkzaam geweest op de Bongo Bonde. Dat is de gorilla-voederplaats. Hier ben je als ‘host’ verantwoordelijk voor de presentatieplek. Je zorgt ervoor dat de bezoekers (georganiseerd) plaatsnemen en start de film. Op drukke dagen is het van groot belang dat de bezoekers zo efficiënt mogelijk plaatsnemen. Als parksteward kreeg je grote vrijheid, om de omgang met bezoekers zelf vorm te geven.
Vanwege mijn studie ben ik helaas gestopt bij Apenheul. Dit vind ik oprecht heel jammer. De werksfeer was top. De omgang met collega’s kon niet beter. Ook het werken via Randstad verliep bij mij prima. Ik heb leuke dingen meegemaakt en host zijn bij de gorilla-voedering, terwijl er op dat moment meer dan 10.000 bezoekers in het park waren, zorgt toch wel voor wat enthousiasme 🙂 Helaas komt ook aan het leukste baantje tot nu toe een einde.”

Esther (medewerker horeca): ,,In 2014 ben ik voor het eerst begonnen met werken bij Apenheul als vakantiekracht. Voorafgaand aan de eerste werkdag, hebben we een kickoff-dag gehad. Een leuke dag met een rondleiding door het park en langs alle afdelingen. Hier leer je al je collega’s kennen. Na de kickoff-dag begon mijn avontuur bij Apenheul.’ ‘Op je eerste werkdag word je door een medewerker van Randstad naar je afdeling gebracht en krijg je van de seizoener op de afdeling een rondleiding op de
afdeling waar je gaat werken. Alles was op mijn eerste werkdag prima voor elkaar. Ik voelde mij gelijk thuis.
De werkdagen zijn heel gezellig, je werkt met mensen van je leeftijd. Iedere dag start met een ochtendpraatje waarin je de informatie over die dag krijgt: hoeveel bezoekers er verwacht worden, wat het broodje van de dag is, of er een bepaald product niet op voorraad is, etc. Dit moet je goed onthouden. Tevens krijg je te horen waar je die dag op de afdeling ingepland staat. Vervolgens ga je naar je werkplek om de juiste voorbereidingen voor die dag te treffen.
Na een paar keer werken krijg je een evaluatiegesprek waarin beide partijen kunnen uitspreken hoe het gaat. Het werken bij Apenheul is afwisselend, leuk en gezellig. Ik heb dit jaar veel geleerd. Ik heb geleerd hoe ik met klachten om moet gaan, hoe ik met drukke dagen om moest gaan. We hebben een top jaar gehad met op een dag wel meer dan 8.000 bezoekers. Dit waren wel lange dagen. Als het park gaat sluiten beginnen wij aan de eindschoonmaak. Iedereen krijgt een eigen taak waar hij/zij gaat schoonmaken. Om het leuk te houden spraken we elke dag een eindtijd af wanneer we klaar moesten zijn. Zo hou je ook een beetje druk op het werk. Nadat alles schoon is mag je je uitschrijven en naar huis. We hebben regelmatig met wat collega’s wat leuks gedaan na het werk, wat drinken in de stad of een hapje eten. We hadden een leuk en hecht team dit jaar. Aangezien ik altijd met plezier heb gewerkt dit jaar en heel goed mijn best heb gedaan ben ik bevorderd tot hulpkracht. Ik heb heel erg veel zin in volgend seizoen en ik hoop dat jullie door mijn verhaal een beter beeld krijgen over hoe het werken bij Apenheul is.”

Larissa (medewerker bezoekersservice): ,,Mijn naam is Larissa en ik ben 20 jaar oud. Ik volg een studie om lerares in het basisonderwijs te worden. Ik ben begonnen met werken bij Apenheul toen ik 15 jaar oud was. Ik werk graag bij Apenheul, omdat daar veel kinderen en volwassen komen die ik een leuke dag wil bezorgen. Ik ben begonnen met werken bij de souvenirwinkel en later ook bij de bezoekersservice, achter de kassa voor de kaartverkoop. Het is belangrijk dat jij, als medewerker van Apenheul, de bezoekers een leuke dag bezorgt.
Jouw houding tijdens de werktijden is van groot belang. De bezoekersservice is het eerste punt waar de bezoekers medewerkers van Apenheul tegenkomen. Bij de bezoekersservice laten wij dus ook de eerste indruk achter van ons park. De souvenirshop is het laatste punt waar de meeste bezoekers medewerkers van Apenheul tegenkomen, daar laten wij dus ook de laatste indruk achter van ons park. De blije gezichtjes van de kinderen als zij een knuffelaapje krijgen van bijvoorbeeld hun ouders, opa of oma is goud waard. De bezoekers lopen dan met een lach de souvenirwinkel uit en gaan met een goed gevoel naar huis.”

Enthousiast geworden?

Zit gastvrijheid in je bloed? Kun je je gemakkelijk aanpassen aan wisselende omstandigheden en streef je altijd naar verbetering? Wil je werken in een bijzonder park op een unieke locatie? Vul dan hieronder het formulier in en meld je aan als nieuwe medewerker bij Apenheul! Als Apenheul je uit wil nodigen op een sollicitatiegesprek, dan ontvang je binnenkort een mail met daarin een uitnodiging voor een intakegesprek in gebouw de St@art aan de J.C.Wilslaan 31. En, leuk extraatje: onder de sollicitanten wordt een kleinigheidje verloot.

Sollicitatieformulier

  • Max. bestandsgrootte: 30 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Apenheul

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!