Koninginnedagboek vanaf 28 november te koop

Donderdag 5 november 2009

Door Max Dammers

Vanaf 28 november ligt het officiële herinneringsboek van de Gemeente Apeldoorn over Koninginnedag 2009 in de winkels. Het is gemaakt door de Apeldoorners Huub Ummels, Ingeborg Kanij en Fokke P. de Boer.

Met een historisch deel over de 300 jaar oude band tussen Apeldoorn en het Huis van Oranje en een ingetogen verslag met uniek, niet eerder gepubliceerd beeldmateriaal van het bezoek van Koningin Beatrix aan Apeldoorn op 30 april 2009, het incident en de herdenking.

Wiel Waelen, woordvoerder van de gemeente : “We zijn als stuurgroep Koninginnedag verplicht dit boek uit te geven en alle gebeurtenissen te laten zien.” Over de oplage heeft Wiel het liever niet:  “We willen niet over de rug van de slachtoffers geld verdienen.” En daarom is niet de stuurgroep de uitgever, maar uitgeverij Robine uit Twello. Rob Brendel van Robine: “De eerste druk wordt 10.000 exemplaren, waarvan de eerste 3.000 door de gemeente worden afgenomen. De rest is mijn risico als uitgever.”

Terug naar de inhoud komt Wiel weer los: “Het is natuurlijk wel een historisch document geworden. Met veel passie gemaakt en geschreven en een echte visuele wandeling door de dag geworden.”

Al zijn er nog niet veel aanvragen vanuit de boekhandel binnen, dit zou best wel eens een onbedoelde bestseller kunnen worden. De timing vlak voor december is in ieder geval handig en ik heb begrepen dat er met de Stentor ook een lezersactie komt. En dat het boek nu al op Marktplaats wordt aangeboden is ook wel een signaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!