Koningsdag: ThuisKunstwedstrijd voor alle Apeldoorners

Donderdag 8 april 2021

Door Redactie

Archief | Peter Vroon

Door verlengde maatregelen zal Koningsdag niet volop gevierd kunnen worden. Stichting Oranjefeesten Apeldoorn heeft daarom het programma van de viering afgelast. De stichting wil wel een alternatief organiseren, Koningsdag mag volgens hen niet ongemerkt voorbij gaan in Apeldoorn. Daarom hebben zij, in samenwerking met ondernemers en andere organisaties, een coronaproof programma samengesteld. Ze organiseren daarom de ‘Oranje ThuisKunstwedstrijd’.

De wedstrijd

Stichting Oranjefeesten Apeldoorn houdt de ‘Oranje ThuisKunstwedstrijd’ samen met CODA, ACEC, Gigant, Royal Talens en de Klup Apeldoorn. Thuis mogen mensen van alles maken rondom kunst. Schilderijen en tekeningen, gedichten en verhalen, maar ook dans of liedjes. Wel zijn er een aantal eisen; het kunstwerk moet wel in het thema ‘oranje’ zijn, daarbij moet het duidelijk een eindproduct zijn en origineel. Het werk moet ook indruk maken en kunnen inspireren.

Je kunstwerk kan je bij de afhaalbieb van CODA inleveren, online kan je daarvoor een afspraak inplannen. Zorg dat je naam, telefoonnummer en leeftijd op het kunstwerk staan. Digitale kunstwerken kan je via de mail inzenden. De inleverdeadline ligt op 20 april. Een jury van directeurs en bestuurders van de organisaties zullen de kunstwerken beoordelen.

Prijzen

De jury kiest per leeftijdscategorie 3 winnaars. De leeftijdscategorieën zijn kinderen onder de 18 jaar en volwassenen boven de 18 jaar. Op 23 april worden de winnaars gebeld. Hun kunstwerken worden dan van 27 april tot 3 mei geëxposeerd via de ramen van de organisaties. Daarnaast zijn er per plaats nog extra prijzen. De 1e prijs is een CODA-shop cadeaubon van 60 euro, de 2e prijs is een Talens prijzenpakket ter waarde van 50 euro en voor de 3e plek zijn er 2 filmtickets van Gigant naar keuze. Iedere winnaar krijgt ook nog een oranje blik met koekjes en een cadeaubon.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!