Koop op zaterdagmiddag vis bij Arie

Woensdag 9 februari 2011

Door StrangeArt

Vaak maak ik een wandeling op de zaterdagmarkt en koop dan altijd een gebakken lekkerbek en voor mijn kleindochter een bakje kibbeling. Verschillende kramen geprobeerd en uiteindelijk heb ik een vaste kraam. De naam zeg ik niet, dat zou reclame zijn. Maar diegene die de vis bakt is Arie. Arie doet niets anders dan vis bakken, al 8 jaar lang. En dat merk je, niet te lang in de frituur, niet kromgetrokken, sappig visvlees, helder wit, grote makkelijk loslatende stukken wit vlees, net niet rauw bij de graat. Eigenlijk een sterrenrestaurant waardig..
Dit in tegenstelling tot andere kramen, daar is geen speciale visbakker, diegene die tijd heeft plenst wat vis in de frituur, een ander denkt een bepaald moment “Zal ik die vis er maar uithalen?”. Met als gevolg wisselende maar bijna altijd slechte kwaliteit. Het omgekeerde van de eerder beschreven superlatieven:droog, te lang gebakken en  kromgetrokken.
Marktlui: besteed aandacht aan kwaliteit, de vis wordt al duur betaald.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?