Kopjes koffie en pianoklanken in de Grote Kerk

Maandag 18 september 2023

Door Redactie

Een bakje koffie, een uur muziek en verrassende toelichtingen. Dat zijn de Koffieconcerten van pianist Wouter Harbers. In samenwerking met strijkkwartet ‘Romance’, nodigt de pianist muziekliefhebbers uit voor een reis door drie eeuwen romantische muziek. Het belooft een gezellige en leerzame ochtend te worden waarbij achtergrondverhalen de muziek tot leven brengen. Vanaf september elke maand in Apeldoorn.

Muziek voor iedereen

‘Muziek toegankelijk maken voor iedereen.’ Dat is de missie van pianist Wouter Harbers, die zeven jaar geleden begon met de allereerste reeks koffieconcerten in Zeist. Dit initiatief heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een landelijke stichting, met meer dan honderd concerten per jaar. Het doel is het bestrijden van eenzaamheid en het creëren van toegankelijkheid tot klassieke muziek voor iedereen. Hierdoor is toegang tot het concert in Apeldoorn gratis.

Een muzikale Beleving

Op dinsdagochtend 26 september wordt de Grote Kerk in Apeldoorn omgetoverd tot een muzikaal paradijs. Vanaf 10:00 uur staat de koffie klaar, en om 10:30 uur begint het concert. Het programma omvat een breed scala aan muzikale stukken, van Air van Bach tot een compositie van Ludovico Einaudi.

Toegang tot het concert is gratis, waardoor het voor iedereen toegankelijk is. Aan het einde van het concert zal er wel een collecte gehouden. Voor wie verzekerd wil zijn van een plek vooraan, is het mogelijk om te reserveren via de website.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!