Kunstmarkt en activiteiten tijdens open monumentendagen

Donderdag 10 augustus 2023

Door Redactie

Op 9 en 10 september aanstaande, tijdens de Open Monumentendagen, presenteert Stichting WEPAC (Stichting Westenenkerpark Activiteiten) in het pittoreske Apeldoornse Westenenkerpark van 11.00 tot 17.00 uur een veelzijdige kunstmarkt. Deze bijzondere gebeurtenis wordt georganiseerd in samenwerking met het openmonumentendagcomité en galerie ArtFra.

Kunst, Erfgoed en Vertier

De kunstmarkt wordt gecombineerd met een breed scala aan activiteiten. Naast de uitstalling van kunstwerken zorgt de Vereniging Oud Apeldoorn voor een historische expositie, terwijl een authentiek jaren 50 klaslokaal in de Rietendakschool te bewonderen is. Live muziek, diverse optredens, workshops voor jong en oud en historische wandelingen beloven een dag vol vertier. Voor culinair genot wordt gezorgd met een hapje en een drankje tegen een vergoeding.

Verbinden en Inspireren

De kracht achter deze dag is Stichting WEPAC, een groep toegewijde vrijwilligers die iedereen uit de buurt en daarbuiten verwelkomt. De stichting biedt een platform voor zij die verbinding zoeken, steun wensen en hun stem willen laten horen. Ze omarmt degenen die deel uitmaken van de arbeidsmarkt, alsook zij die slechts een duwtje in de rug nodig hebben. Het Theehuis aan het Westenenkerpark fungeert als de uitvalsbasis van de stichting, waar doorlopende exposities gehouden worden en talloze kunstwerken al een nieuwe eigenaar vonden.

Deelname en informatie

Bent u geïnteresseerd in het programma of overweegt u deel te nemen aan de kunstmarkt? Wees welkom! Voor inschrijving en meer informatie, neem contact op via wepackunst@gmail.com. Het inschrijfformulier dient vóór 1 september te worden geretourneerd. De kosten voor een marktkraam (vier strekkende meter met dakje) bedragen € 40 voor één dag en € 50 voor beide dagen, zonder extra kosten of commissies bij verkoop. Belangrijk is dat de kunst door uzelf vervaardigd is en het promoten van kunst centraal staat.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Esther Geus van Stichting WEPAC (telefoon: 06-53282951) en/of Menno Vos van galerie ArtFra (telefoon: 06-39864937).

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!